SRL infiintat in 2012, l-am preluat in anul 2015 prin cesionare, schimbare asociat unic si adminitrator. In momentul de fata, pt a inchide firma trebuiesc ridicate dividentele. Intrebarea mea este cine ridica dividentele pt profitul din anii 2012-2015? Eu sau vechiul administrator?
Dividendele sunt un drept cuvenit asociatului, nu administratorului.
Daca dividendele nu s-au distribuit in trecut si sunt distribuite acum, se ridica de catre asociatii care sunt la momentul distribuirii si platii impozitului, in masura in care prin cesiunea de parti sociale nu s-a mentinut dreptul la dividend, al fostilor asociati.
Dividende
ASOCIAT
buna ziua,
care e baza de drept, potrivit careia vechiul asociat(unic), care a cesionat p.s., poate solicita de la actualii asociati, repartizarea si ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.