avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

dupa cum am spus in intrebarea alta intrebare, tatal meu decedat in urma cu 3 ani. Acum am aflat ca el a avut un depozit cu o suma considerabila in banca, dar a avut ca si imputernicita pe concubina lui cu care a stat in ultimul timp. am fost la banca respectiva cu certificatul de deces ca mi sa cerut sa inchid contul lui, urmand sa aflu ca femeia care era imputernicita a retras bani din depozit dupa decesul lui, de la banca mi sa zis ca imputernicitul are drepturi doar pe timpul vietii titularului, dupa deces ramanand copiii cu drepturi. ce pot sa fac in cazul asta si cum pot recupera banii tatalui meu?
Cel mai recent răspuns: Lucian Cojocar , Avocat 20:44, 16 Octombrie 2014
Acceptati succesiunea pt a putea dovedi calitatea dvs de mostenitor si apoi chemati in judecata fosta concubina pt a va restitui banii retrasi din cont dupa decesul titularului si la care aceasta nu avea dreptul.
Sesizati organele de urmarire penala. Fapta ar putea constitui infractiunea de abuz de incredere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire oli86 oli86 buna seara. ce as putea face in cazul meu in care tatal meu decedat in urma cu 2 ani, a avut un depozit bancar in valoare de 170 milioane lei vechi, avand ... (vezi toată discuția)
Depozit la o banca, mostenire olga2011 olga2011 un prieten de-al meu are citeva depozite in lei la o banca., ar dori ca dupa decesul lui aceste sume de bani sa nu faca obiectul succesiunii sa-i lase ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont bancar apicultorul apicultorul titularul contului bancar este decedat,daca nu are imputernicit cine poate inchide acel cont.va multumesc anticipat pt ajutor. (vezi toată discuția)