avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... \\"Alte atributii\\" din fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

"Alte atributii" din fisa postului

Buna seara!Va rog frumos daca poate cineva sa imi raspunda la o intrebare...Sunt infirmiera iar sefa la alte atributii din fisa postului intelege faptul ca trebuie sa facem si croitorie,zugrav,om de curte,curatenie la bucatarie...si tot ce ii mai trece ei prin minte.Suntem infirmiere dar dumneaei peste atributiile pe care le avem ni le suplimenteaza mereu desi timpul nostru de lucru este foarte incarcat cu atributiile normale din fisa postului.Nu ni se pare corect sa facem si treaba altora desi sunt angajati destui pentru fiecare post in parte.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:14, 17 Octombrie 2014
Este un abuz. Puteti sesiza Inspectoratul Teritorial de Munca.
Croitorie, zugrav, om de curte, curatenie bucatarie....... Daca aceste lucruri se faceau acasa la Sefa era un abuz, altfel eu vad un sef care vrea sa faca treaba la locul de munca.
Atributiile care stiu ca tin de fisa postului ne ocupa tot programul de lucru.Problema este ca "delasam"activitatile care sunt mentionate in fisa postului pentru a le efectua pe cele care le solicita sefa (lucram intr-un centru de bolnavi neuropsihici care solicita supraveghere permanenta)
Potrivit Codului Muncii, angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot refuza sarcina atribuita de sefii mei ierarhici atata timp ... luminita25 luminita25 Pot refuza sarcina atribuita de sefii mei ierarhici atata timp cat sarcina ceruta de catre ei se regaseste in fisa postului si este remunerata la colegii mei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! este normal ca o fisa de post(psiholog centru de ... ortansa77 ortansa77 Bună ziua! Este normal ca o fisa de post(psiholog centru de asistenta sociala) sa fie făcută după bunul plac al angajatorului astfel încât sa nu,, ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat la serviciu să fac lucruri pe care ar trebui să le facă alte persoane. cum aș putea să rezolv această situație? Gysi31 Gysi31 La serviciu lucrez ca sef echipa receptie-marfa alimentara.sefa mea pe langa a recepționa marfa ma pune tot timpu a face alte lucruri curățenie dupa alți ... (vezi toată discuția)