avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil(teren+constructii) aflat in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil(teren+constructii) aflat in indiviziune

ce articole de lege incalca un notar care autentifica un contract de vanzare cumparare al unui imobil(teren+constructii) aflat in litigiu judecatoresc de iesire din indiviziune
Cel mai recent răspuns: alla1975 , utilizator 09:09, 17 Octombrie 2014
E notat litigiul in cartea funciara?
Dupa pararea mea notarul nu trebuie facut raspunzator in aceasta situatie. Vanzatorul declara, printre altele, in cuprinsul contractului de vanzare cumparare ca nu exista nici un litigiu pe rolul vreunei instante judecatoresti cu privire la imobilul pe care il vinde. Notarul a solicitat extras de CF, imobilul s-a dovedit a fi liber de sarcini si astfel notarul a putut incheia vanzarea. Raspunzator pt.aceasta sotutie este insusi vanzatorul care a declarat in fals. Litigiiile nu se noteaza la Cartea Funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi vanduta o proprietate daca este deschis un proces? Arkadian84 Arkadian84 am un proces cu o persoana pentru o proprietate si ma intereseaza sa stiu daca legal poate sa vanda acel teren, si daca l-a vandut ce e de facut?? (vezi toată discuția)
Se poate cumpara cota parte a unui imobil daca exista proces pe rol la acel imobil desi inainte era ok? buna seara! eu am un apartament luat 50-50% cu fostul meu prieten. ... Unis22 Unis22 Buna seara! Eu am un apartament luat 50-50% cu fostul meu prieten. Amandoi suntem proprietari cu parti egale si amandoi aparem asa in CF! Eu as dori sa cumpar ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare a unei suprafete in litigiu ContSters115731 ContSters115731 Buna dimineata.Am cumparat recent o suprafata de teren de pe titlul de proprietate al unei persoane, si desi stapanesc atat cat am cumparat, am fost data in ... (vezi toată discuția)