avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

am fost implicata intr-un accident rutier,provocat de un sofer cu alcoolemie 1,36 in aerul expirat. as dori sa stiu daca nu tb retinut de politie? la 2 ore de la producerea accidentului el era din nou in bar.nu reprezinta pericol public o asemenea persoana?
va multumesc

Daca ati fost implicata in accident, ingerii v-au avut in paza lor si nu aveti daune, si politia "doarme in intersectie", luati dvs.masuri...! Este grava si sanctionabila, evident, atitudinea politiei.
multumesc de raspuns,problema este ca sunt daune,eu am ajuns la spital,e drept nu cu rani f grave,iar masina nu se mai poate recupera...
Cine este vinovat de producerea accidentului ?
conducatorul baut,care a intrat pe contrasens,eu circuland regulamentar.
Conducatorului baut i s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului si vatamare corporala din culpa, dvs va constituiti parte civila in cursul procesului penal, ocazie cu care veti solicita daune materiale si morale;In proces va fi introdusa si societatea la care era asigurat autoturismul celui vinovat in calitate de parte responsabila civilmente.

Alte discuții în legătură

Am accidentat un biciclist, ce sa fac? kvioletak kvioletak am si eu o intrebare: in urma cu 2 zile , am avut un accident rutier in care a fost implicata si o persoana. iesem dupa o strada m a oprit la cedeaza m am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fara victime s.stefan s.stefan Buna ziua, Am fost implicat intr-un eveniment rutier din care au rezultat doar pagube materiale. Practic, in timp ce ma deplasam regulamentar cu ... (vezi toată discuția)