avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am accidentat un biciclist, ce sa fac?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am accidentat un biciclist, ce sa fac?

am si eu o intrebare:
in urma cu 2 zile , am avut un accident rutier in care a fost implicata si o persoana. iesem dupa o strada m a oprit la cedeaza m am asigurat din stanga(era sens unic unde trebuia sa ajung) si imediat ce am dat sa plec un biciclist care venea pe contrasens l am acrosat. indata am chemat salvarea , mi sa luat permisul persoana lovita a ajuns la spital si i au bagat piciorul in gips.A doua zi am fost sunata k este dus la spital cu salvarea pt k i sa inrautatit starea de sanatate.Nu stiu cum sa procedez , va rog din suflet sa ma ajutati . Mi au facut testul de alcoolemie care este o(zero)
Si eu sunt soferita si ma doare cand aud de toate chestiile astea si imi pare sincer rau pt tine!
M-a ferit Dumnezeu de chestiile astea, dar parerea mea este sa consulti un avocat, pt ca persoana s-ar putea sa vrea sa traga de la dumneavoastra cate ceva din urma acestui incident!
Incercati sa reluati filmul si sa vedeti daca biciclistul circula regulamentar si daca nu cumva este si el realmente vinovat!
Nu va faceti inima rea pentru ca se rezolva! Pana la urma nu este ceva foarte grav dupa cum spuneti. Ganditiva daca impactul ar fi avut rezultate si mai grave de atat!
Sa aveti o zi cat mai buna!
Buna ,
Iti multumesc pt incurajare, tocmai asta este chestia ca nu stiu daca eu am fost de vina pt k el venea pe contrasens pe bicicleta , si consumare bauturi alcoolice , faza e k sunt zapacita si incotro sa o iau. Ms!
situatia este neplacuta, intr-adevar.

in principiu este foarte important de aflat ce urmari a avut accidentul pentru biciclist, pentru ca de acestea depinde incadrarea pe care o poate primi fapta dumneavoastra

apoi, conteaza daca biciclistul are sau nu pretentii de la dumneavoatra

in principiu, varianta cea mai trista este ca dosarul sa ajunga in instanta fiind acuzata de vatamare corporala, iar sentinta sa fie una de condamnare cu suspendare sau amenda penala.

avand in vedere faptul ca biciclistul se pare circula neregulamentar lucrurile pot sta ceva mai bine dar oricum, e bine sa primiti un ajutor de specialitate intrucat la un moment dat, toate procedurile indeplinite vor conta (audieri, declaratii la politie, expertiza tehnica, etc)
Am aflat ca cei de la spital l au trimis astazi acasa , pt k durerea persista de la tibia rupta si ca nu are ca sa m ai caute acolo decat peste 1 luna jumatate cand i se va scoate. I au gasit si alcoolemia destul de mare.Am vorbit cu familia lui si insista sa il duca la alt spital probabil ca cheltuielile sa fie m ai mari.
Deci este clar ca la ,,foamea'' asta ei incearca sa va intimideze cu spitalizari si cate si mai cate!
Rezolva cu mult calm, nu semna nimik, nu discuta cu nimeni fara un avocat!
Chiar trebuie sa te linistesti!
Viata ne rezerva si bune si rele, dar noi trebuie sa le rezolvam cu calm si intelepciune!
O zi buna in continuare!

Alte discuții în legătură

Strada cu sens unic Ghetu Ghetu Pe data de 04 01 2020 circulam pe o stradă in fata se află o stradă cu sens unic din partea dreapta spre stanga Am redus viteza la maxim m-am uitat in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier intre o bicicleta si un autoturism Angelyina Angelyina Exista o cale de rulare pe sub pasarela cu iesire intr-un drum secundar ingust dar intens circulat, drum cu sens unic dinspre dreapta spre stanga din ... (vezi toată discuția)