avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Exercitare functie cenzor extern asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Exercitare functie cenzor extern asociatie proprietari

Buna ziua !
Se poate ca o firma de administrare imobile sa presteze serviciul de cenzorat pentru alte asociatii decat cele pe care le are in administrare?
Trebuiesc indeplinite anumite conditii ????
In lege se specifica persoana fizica sau juridica de specialitate.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:08, 18 Octombrie 2014
Pt. ynocentta
Multumesc mult pt.raspuns, insa pt.siguranta si confirmare, intreb cu "toti dinti". Este OBLIGATORIU, sa indeplineasca 2-3 conditii, inteleg:
1.sa fie contabil autorizat
2.sa detina stampila pt.vizarea documentelor
2.sa fie membru CECCAR, insa nefiind obligatoriu sa locuiasca in bl.respectiv.
Cenzorul pt.care solicit raspuns, nu activeaza in cadrul unei firme, este angajat cu contr.de mandat.
Intrebarea mea, vis-a-vis de cele 3 pct., este: care este disp.in vigoare si unde o pot gasi, in afara de Lg.230?2007
Multumesc inca o data!
Contract de mandat numai pentru membrii alesi (din bloc), pentru persoane angajate din afara - contract civil.
vikyab a scris:
Este legal ca o persoana(simplu economist) care nu mai locuieste(la propriu) in cadrul asoc.de proprietari, sa mai presteze serviciul de cenzorat?

Un economist poate sa fie cenzor chiar daca nu este expert contabil sau membru CECCAR, daca are cel putin 5 ani vechime ca economist.
Chiar daca nu mi locuieste in sociatie poate fi cenzorul asociatiei in doua situatii:
- este proprietar in cea asociatie si ales ca cenzor in adunarea generala
- nu mai este proprietar in asociatie si nu poate fi ales de adunarea generala dar poate fi angajat de comitetul executiv al asociatiei
@vikyab a scris:
Este OBLIGATORIU, sa indeplineasca 2-3 conditii, inteleg:
1.sa fie contabil autorizat
2.sa detina stampila pt.vizarea documentelor
2.sa fie membru CECCAR, insa nefiind obligatoriu sa locuiasca in bl.respectiv.

Intrebarea mea, vis-a-vis de cele 3 pct., este: care este disp.in vigoare si unde o pot gasi, in afara de Lg.230?2007

1. Nu. Am aratat mai sus ca se poate si fara a fi contabil autorizat
2. Nu mai este obligatorie folosirea stampilei de la 1 ianuarie 2007 odata cu intrarea in UE.
2. Cititi explicatiile de mai sus.
Cautati legislatia pe site-ul CECCAR si o sa gasiti. [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)
Contabil si cenzor in asociatia de proprietari oret20 oret20 Buna ziua, am si eu o intrebare. De curand in asociatia noastra de proprietari a intervenit o schimbare prin plecarea cenzorului nostru. Am angajat o ... (vezi toată discuția)
Contabil asociatie - conventie civila? jordella jordella Asociatia a incheiat o conventie civila cu un contabil care are studi superioare dar nu face parte din Corpul Expertilor Contabili, pentru a verifica actele ... (vezi toată discuția)