avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Competenta parchet in cazul trecerii prin punctul de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Competenta parchet in cazul trecerii prin punctul de frontiera cu numere nevalabile

Am fost la Vidin sa fac ITP-ul si asigurarea unei masini inmatriculate in Bulgaria si cand am ajuns acolo un nene mi-a spus ca daca nu am cartea mare a masinii nu pot sa fac ITP-ul, asa ca am trecut iar frontiera pe la Calafat venind din Bulgaria la volanul acelei masini si dupa ce am prezentat actele am aflat ca talonul mic era fals si acea masina avea numerele de inmatriculare apartinand unei alte masini care fusese radiata din Bulgaria.
M-am dus la parchetul din Craiova pentru ca procurorul care cerceteaza cazul sa-mi dea drept de circulatie pe drumurile publice pana la definitivarea dosarului si acolo am fost informat ca dosarul meu penal se lucreaza la Calafat.

Am fost la Calafat si acolo mi-au spus ca dosarul meu trebuie sa fie la Parchetul din Craiova.

Va rog frumos sa-mi spuneti care este parchetul competent in cazul meu pentru aceasta infractiune si daca aveti un model de cerere pe care sa i-o inmanez domnului procuror, ca sa-mi dea drept de circulatie pe drumurile publice pana la definitivarea dosarului.

Un avocat mi-a spus ca sa astept citatie, dar pana atunci mai dureaza si mi-e greu fara masina pentru ca trebuie sa ma deplasez in diverse locuri unde nu exista transport in comun iar cu taxiul nu-mi permit sa circul.

Ce trebuie sa scriu in cererea catre procuror sau catre parchet si care este parchetul competent in cazul meu?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 23:35, 17 Octombrie 2014
Formular tip pentru cerere eliberare dovada circulatie gasiti la parchetul responsabil in cercetarea cauzei
ynocentta a scris:

Formular tip pentru cerere eliberare dovada circulatie gasiti la parchetul responsabil in cercetarea cauzei


Parchetul nu elibereaza dovezi de circulatie, parchetul poate prelungi dreptul de circulatie cu 30 de zile in cazul dovezii cu drept de circulatie, in conditiile art.111 alin.(6) din OUG 195/2002.
Daca dovada este fara drept de circulatie, cererea va fi respinsa.

Si cine imi poate da drept de circulatie in cazul meu, pentru ca pe dovada scrie fara drept de circulatie?
Din pacate, nimeni.Trebuie sa asteptati solutionarea dosarului.
Si cand se solutioneaza?
Care este parchetul competent in acest caz?

Alte discuții în legătură

Numere rosii expirate sultanescuflorin sultanescuflorin in data de 05.11.2014 am fost oprit de politia rutiera pentru control de rutina mi-au cerut actele masinii dar nu le aveam la mine e vorba de permisul ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui autovehicul cu numere provizorii expirate visan_veve visan_veve In ziua de 13 am condus autoturismul personal neverificad termenul la care autorizatia de circulatie expira,iar in momentul opririi de catre agentul de politie ... (vezi toată discuția)
Conducere scuter fara permis hany_2220 hany_2220 buna ziua.am condus un scuter fara permis de conducere si neinmatriculata ,ghinionul meu a fost sa ma aleg cu un dosar penal .as vrea sa stiu ce se poate ... (vezi toată discuția)