avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Competenta parchet in cazul trecerii prin punctul de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Competenta parchet in cazul trecerii prin punctul de frontiera cu numere nevalabile

Am fost la Vidin sa fac ITP-ul si asigurarea unei masini inmatriculate in Bulgaria si cand am ajuns acolo un nene mi-a spus ca daca nu am cartea mare a masinii nu pot sa fac ITP-ul, asa ca am trecut iar frontiera pe la Calafat venind din Bulgaria la volanul acelei masini si dupa ce am prezentat actele am aflat ca talonul mic era fals si acea masina avea numerele de inmatriculare apartinand unei alte masini care fusese radiata din Bulgaria.
M-am dus la parchetul din Craiova pentru ca procurorul care cerceteaza cazul sa-mi dea drept de circulatie pe drumurile publice pana la definitivarea dosarului si acolo am fost informat ca dosarul meu penal se lucreaza la Calafat.

Am fost la Calafat si acolo mi-au spus ca dosarul meu trebuie sa fie la Parchetul din Craiova.

Va rog frumos sa-mi spuneti care este parchetul competent in cazul meu pentru aceasta infractiune si daca aveti un model de cerere pe care sa i-o inmanez domnului procuror, ca sa-mi dea drept de circulatie pe drumurile publice pana la definitivarea dosarului.

Un avocat mi-a spus ca sa astept citatie, dar pana atunci mai dureaza si mi-e greu fara masina pentru ca trebuie sa ma deplasez in diverse locuri unde nu exista transport in comun iar cu taxiul nu-mi permit sa circul.

Ce trebuie sa scriu in cererea catre procuror sau catre parchet si care este parchetul competent in cazul meu?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 23:35, 17 Octombrie 2014
Adica sa ma duc la politia rutiera Calafat sa intreb si sa-mi scrie pe dovada un numar de dosar penal?

Eu stau in Slatina.

Bine ca nu mi-a intamplat pe la Sighetul Marmatiei si Romania nu are suprafata Ucrainei sau a Federatiei Ruse. :O
Pe dovada fara drept de circulatie in partea stanga sus este scrisa unitatea de politie care v-a eliberat-o si care este competenta sa cerceteze dosarul dvs;
deasupra unde sunt cele 2 casute cu sau fara drept de circulatie, scrie ca, prezenta dovada a fost eliberata in baza .......,acolo scrie un nr. de lucrare penala, dupa care dvs trebuie sa va interesati la unitatea de politie care este trecuta in stanga sus.
Adica daca la mine scrie ITPF Giurgiu - SPF Calafat, asta inseamna ca trebuie sa ma duc la Politia de frontiera din Calafat sa ma interesez de soarta Lucrarii penale nr. ..... din data de .... ?

Nu stiam de unde vine L.P. de pe dovada, dar acuma m-ati lamurit dumneavoastra.
Da, acolo ar trebui sa mergeti, incercati intai sa ii contactati la telefon si explicati-le situatia dvs, poate va dau alte informatii utile.
Multumesc foarte mult pentru lamurire.
V-as angaja ca avocat, dar sunteti la mare distanta de mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea unui autovehicul cu numere provizorii expirate visan_veve visan_veve In ziua de 13 am condus autoturismul personal neverificad termenul la care autorizatia de circulatie expira,iar in momentul opririi de catre agentul de politie ... (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate sultanescuflorin sultanescuflorin in data de 05.11.2014 am fost oprit de politia rutiera pentru control de rutina mi-au cerut actele masinii dar nu le aveam la mine e vorba de permisul ... (vezi toată discuția)
Conducere scuter fara permis hany_2220 hany_2220 buna ziua.am condus un scuter fara permis de conducere si neinmatriculata ,ghinionul meu a fost sa ma aleg cu un dosar penal .as vrea sa stiu ce se poate ... (vezi toată discuția)