avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... explicatii lege
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

explicatii lege

buna ziua
am o intrebare: care lege este asta?

eu sunt angajata iar anul acesta am inchiriat un imobil. La ANF platesc impozit pe venitul din chirii si mai am de platit contributie catre CAS.
Vreau sa va intreb daca sunt salariata si mi se plateste de catre angajator contributia catre CAS eu de ce mai trebuie sa platesc aceasta contributie calculata de cei de la ANF?????
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:05, 17 Octombrie 2014
In primul rand este vorba de CASS (contributie asigurari sociale de sanatate si este platita la casa de asigurari de sanatate) si nu CAS (contributie de asigurari sociale care este platita la casa de pensii) .
Legea la care faceti referire este
Legea 95/2006:
ART. 257
anaysya a scris:

buna ziua
am o intrebare: care lege este asta?


Este o lege in vigoare a statului roman, in care avem cu totii bucuria sa traim, iar pentru aceasta bucurie platim taxe si contributii.
Eram ironic, fireste...
Stiu ca pare nedrept sa platesti contributii de doua ori din moment ce te poti imbolnavi numai o data, insa asta este lgea - se plateste contributia CASS si la 100 de venituri, daca realizati. S-a incercat de alte persoane contestarea, neplata etc., dar fara rezultat. Asta-i legea.
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2014
smeagull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii datorate asupra salariilor compensatorii anca c. anca c. Buna ziua. Am o dilema in legatura cu contributiile care trebuie platite asupra salariilor compensatorii acordate ca urmare a unei disponibilizari colective, ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor realplayer realplayer va rog sa imi spuneti cat trebuie sa platesc pe luna daca nu sunt angajat si vreau sa platesc direct la c.a.s ? cineva spune aca undeva la 33 de lei pe luna si ... (vezi toată discuția)
Ce impozite se platesc pe veniturile realizate din chirie? este cas-ul inclus? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, Sunt foarte nedumerita referitor la impozitul pe venit si CAS. Datele problemei: Un pensionar inchiriaza un apartament si astfel realizeaza ... (vezi toată discuția)