avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... In legatura cu pregatirea profesionala continua...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

In legatura cu pregatirea profesionala continua...

In Hotararea nr. 14/2008 a Baroului Bucuresti se specifica faptul ca trebuie sa cumulam 60 de ore de cursuri in 3 ani, adica o medie anuala de 20 de ore. In aceasta situatie, care mai e rolul punctelor care se acorda fiecarui curs? Mai mult, din hotarare nu se intelege cat timp subzista aceasta obligatie. Sa inteleg ca dupa 3 ani si 60 de ore de cursuri nu se mai organizeaza, sau nu mai am obligatia sa ma mai prezint? Lamuriti-ma, va rog...
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
mihai-alexandru.badea, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihai-alexandru.badea , utilizator 09:25, 28 Mai 2009
Punctele sunt de fapt acele ore de formare profesionala, sunt acelasi lucru. Obligatia este continua, cum ii spune si numele, adica dureaza din prima pana in ultima zi de activitate (chiar si numai scriptic) in profesie.
Nu sunt sigur. De exemplu, eu m-am inscris la doua cursuri care vor avea loc pe 13 - 14 iunie si care valoreaza cate 6 puncte, la o durata de 3 ore fiecare. Daca obligatia este de 30 de puncte pe an, inseamna ca 5 cursuri a cate 3 ore si 6 puncte sunt suficiente, insa acestea ar cumula doar 15 ore din cele 20... Ar fi trebuit sa calculeze fie dupa ore, fie dupa puncte, dar ei s-au complicat ca de obicei.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
mihai-alexandru.badea, utilizator
Asa a stabilit baroul bucuresti: da numar dublu de puncte la x ore de formare profesionala organizata de barou (nu si acreditari externe, no comment), pe considerentul ca stagiarii sunt defavoritati intrucat trebuie sa frecventeze si cursurile de stagiu... Daca faci 20 de puncte pe an, ajunge.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
ContSters20980, utilizator
Ce se intampla totusi daca nu te duci deloc la cursuri timp de 3 ani? Un coleg spunea ca nu a fost niciodata si totul e-n regula, dar asta probabil pentru ca ei se asteapta ca el sa compenseze in anii urmatori, nu? Poti fi suspendat pentru asa ceva? Pentru ca e cert ca vor fi avocati care din diverse motive nu se vor prezenta.
hotararea spune ca trebuie acumulate 20 de puncte pe an si 60 de puncte in 3 ani. dupa acesti 3 ani, o luam de la capat,trebuie din nou sa facem 60 de puncte. aceste cursuri organizate de barou sunt doar o varianta a pregatirii profesionale continue. eu, de exemplu, am ales sa fac un master, am inceput in 2008 si am dat zilele trecute ultimul examen. masterul, conform hotararii baroului, are 60 de puncte. asa ca in urmatorii 2 ani stau linistita,pentru ca mi-am facut punctajul.sanctiunea nerespectarii hotararii baroului este suspendarea din avocatura.

Alte discuții în legătură

HotÃrÂrea nr. 14 privind pregÃtirea profesionalà continuà a avocaÞilor Attila-Arpad Dombi Attila-Arpad Dombi http://unbr.ro/Congres_2008/REZ_HOTARARI/14-HOTARARE%20CONGRES%202008%20PREGATIREA%20PROFESIONALA%20CONTINUA-250608.doc Ce parere aveti despre aceasta ... (vezi toată discuția)
Ore de pregatire profesionala continua Alex Chiciu Alex Chiciu Cate ore trebuie sa urmeze un stagiar si cate ore trebuie sa urmeze un definitiv pana la sfarsitul anului 2010 (pentru a primi acea \"licenta\")? va ... (vezi toată discuția)
Pregatirea obligatorie a avocatilor antoanetalaura antoanetalaura Ce cunoasteti despre pregatirea obligatorie a avocatilor ? In afara de lege, ceva din practica....a urmat cineva astfel de cursuri, conferinte, etc? (vezi toată discuția)