avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Compensare-tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Compensare-tva

Buna ziua
Pe scurt acum ceva timp am deschis o firma impreuna cu un asociat dupa o perioada de timp el a introdus in instanta procedura de insolventa, in tot acest timp firma nu a avut activitate dar a achizitionat materiale pt finisare si are in prezent de recuperat tva in val aprox de 30.000 ron, in tot acest timp am incasat si cateva amenzi si nu aua fost platite catre buget sumele cuvenite pentru C.A.S. etc, se poate face o compensare si din valoarea de tva care trebuie sa mi-o dea statul sa mi se scada datoriile statului.
Va multumesc
A si inca ceva am incheiat un contract de inchiriere cu o persona fizica noi fiind pers juridica iar acesta a cerut inafara de chirie tva pe care noi l-am platit 19% si nu impozit 16% contractul este si inregistrat la la finante, putem recupera banii, este corect?
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
ContSters90283, utilizator
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 15:10, 26 Mai 2009
se poate cere ramburasarea de TVA .In urma controlului pe care o sa-l aveti de la Administratie o sa se faca compensare , urmand sa se regularizeze fisa sintetica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bilet la ordin avalizat de administratorul societatii Florentina Ragalie Florentina Ragalie A incercat cineva sa execute un bilet la ordin avalizat de administratorul societatii? (vezi toată discuția)
Tva recuperat din ue marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua . Am primit o factura de la firma care a recuperat TVA din UE pt motorina consumata de catre masinile unei firme de transport marfa ,inreg in ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva ada stefan ada stefan Mi-am cumparat un imobil pe firma (din motive personale, pentru ca doar asa reuseam sa iau un credit). Am platit un pret pe el, dar si TVA de19%, care, mi s-a ... (vezi toată discuția)