avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale procura asociat strain pt asociat roman
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

procura asociat strain pt asociat roman

va mai deranjez cu o intrebare. desi am incercat sa ma informez, imi dau seama ca nu prea ma descurc. in fapt, vreau sa ma asociez cu un cetatean strain si intampin urmatoarea dificultate: trebuie ca acesta sa imi faca mie ( eu sunt si voi ramane administrator) o procura care, in principal, imi trebuie la ONRC pentru efectuarea tuturor demersurilor necesare.

insa, intre timp mi-am dat seama ca imi va trebui procura si pentru alte lucruri. de ex. imi va trebui la banca pentru a deschide un cont nou sau pentru a semna alte documente in numele acelui asociat strain. e o mare confuzie la mine in minte, pt ca am vazut o multime de procuri si nu cam ce ar fi mai bun pt mine, sa acor o gama cat mai larga de nevoi , sa nu fiu nevoita la un moment dat sa am nevoie de imputernicirea dlui si sa dau din colt in colt.

pentru aceasta, imi permit sa va rog sa ma ajutati cu un sfat cat de mic. daca aceasta procura ar trebui sa contina cam tot ce cred eu ca va fi nevoie (ceea ce a foarte greu de precizat dinainte) sau exista vreun model mai general.....

din cate am inteles , procura o va face dlui in tara de unde locuieste, la notar si apoi eu o voi traduce aici in limba romana.

va multumesc mult pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 20:13, 26 Mai 2009
In primul rand dmv doriti sa va asociati cu o persoana straina?...ok.va trebui sa vina in tara pentru realizarea acestui aspect .Printr-o hotarare HGA mentionati ca trebuie facuta o procura notariala prin care va deleaga pe dmv la tot ceea ce tine de administrarea firmei .Pentru a nu avvea probleme , mentionati in procura si faptul ca veti semna Dmv si pentru celalalt asociat dupa ce ia la cunostinta , dar sub forma scrisa.
Deci puteti face acea procura scrisa .
va multumesc mult pentru sfaturi. din fericire, de la registru mi-au spus ca nu e obligatoriu ca asociatul strain sa vina in tara, ci poate sa faca pentru mine (sa ma ocup de tot ce tine de firma) oprocura la notariat la el in tara si apoi eu o traduc aici si merg cu ea la onrc pentru demersuri. pe mine ma interesa si daca exista vreun model aparte de procura pe care sa o folosesc si la onrc (acum , cand fac toate modificarile) dar si in alte situatii cum ar fi: sa semnez in locul lui acte pe care el nu le poate semna nefiind prezent in tara.
Un exemplu de procura.
Subsemnatul __________________ , domiciliat in __________________, identificat cu __________________ seria __________________ nr. __________________/__________________, eliberat de __________________ , împuternicesc prin prezenta pe __________________, domiciliat in __________________ , __________________, pentru ca in numele meu si pentru mine sa ma reprezinte cu depline puteri in fata __________________in vederea __________________.

MANDAT
Procura speciala
In baza prezentului mandat, imputernicitul meu se va prezenta la __________________, __________________, in vederea indeplinirii tuturor formalitatilor de __________________, va putea face cereri si va putea da declaratii, semnand in numele meu si pentru mine oriunde va fi necesar, in limitele prezentului mandat, semnatura sa fiidu-mi opozabila.

Redactat si procesat de __________________in __________________ exemplare din care __________________ s-au eliberat partii.

MANDANT__________________
multumesc mult. asa ceva vroiam: mai general sa nu fie nevoie sa cer cate o procura de cate ori am nevoie de semnatura sa.
:luck: sa va fie de ajutor si mult succes!

Alte discuții în legătură

Procura de la asociat majoritar. cum fac ? peterstern peterstern intrebare scurta : X este asociat cu 70% intr-un SRL, Y are 30 % si este si administrator. X vrea sa plece din tara 3-5 ani si vrea sa-l imputerniceasca pe ... (vezi toată discuția)
Acte consituire societate comerciale - semnate de administrator? Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna dimineata! Am si eu o intrebare fulger...la constituirea unei societati comerciale, unicul asociat fiind cetatean strain si plecat din tara, exista ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl asociati straini luizacsinte luizacsinte Nelamurire !! Infiintare firma in Romania, cu 2 asociati straini, unul persoana juridica si altul persoana fizica. Cum se dau declaratiile pe proprie ... (vezi toată discuția)