avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acte consituire societate comerciale - semnate de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acte consituire societate comerciale - semnate de administrator?

Buna dimineata!

Am si eu o intrebare fulger...la constituirea unei societati comerciale, unicul asociat fiind cetatean strain si plecat din tara, exista posibilitatea ca administratorul (cetatean roman) sa semneze actul constitutiv in locul asociatului (eventual cu procura din partea asociatului)? Contractul de comodat va fi semnat de administrator fara probleme, pe cand declaratia pe proprie raspundere a asociatului trebuie semnata in persona de catre acesta, corect?
Cel mai recent răspuns: Iulia Malis Popa , Consilier juridic 16:27, 25 Octombrie 2010
Asociatul unic trebuie sa dea si o declaratie cum ca indeplineste conditiile cerute de lege pentru a fi asociat unic intr-o societate. Declaratia o poate da in tara unde se afla, iar persoana imputernicita o traduce si legalizeaza aici in Romania si o depune in original la ONRC.
Daca administratorul are procura speciala pentru a semna actul constitutiv atunci nu vor fi probleme. Aceasta procura speciala de asemenea va fi depusa in original, eventual tradusa si legalizata daca e cazul.
Daca declaratia e intocmita bilingv si semnata in strainatate de catre asociat, apoi apostilata, totul va fi ok, presupun.

De asemenea, acest asociat va semna in fata notarului si o procura speciala prin care imputerniceste administratorul sa semneze actul constitutiv, si aceasta la randul sau bilingva.

Si totul e bine, nu?

Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire societate cu asociat unic cetatean strain Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna dimineata! Revin si eu cu o intrebare; speta sta in felul urmator: o societate comerciala cu asociat unic cetatean strain e in curs de infiintare. ... (vezi toată discuția)
Acte infiintare srl - asociat unic o persoana juridica straina bamac bamac Ce acte trebuie pentru infiintarea unui SRL care va avea asociat unic o persoana juridica straina? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Cesiune catre persoana juridica straina Ciqui Ciqui Am un S.R.L. cu 2 asociati. Cei doi asociati vor sa cesioneze partile lor sociale catre o societate din Cipru (limited), care la randul ei este detinuta de o ... (vezi toată discuția)