avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... art 336 NCP
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

art 336 NCP

ce sanse exista sa se recurga la o amenda penala si nu la o pedeapsa de inchisoare de la 1 la 5 ani cu suspendare in cazul in care am baut la volan,nu am nici un antecedent.am gresit o data
Depinde cat ati baut.
am baut cam mult ce-i drept.mi-a iesit 1.05 la prima proba si 0.95 la cea de-a doua,in sange ma refer.in etilotest a fost 0.6
Buna ziua!
Exista sanse mai degraba spre amanarea aplicarii pedepsei (art. 83 CP) in cazul infranctiunii pentru care sunteti cercetat, tinand cont de conduita dumneavoastra anterioara savarsirii acesteia.
adica?ce inseamna?inchisoare cu suspendare?mi s-a cerut si caracterizare de la locul de munca,poate se tine cont si de asta,nu stiu ce sa zic.
Daca se amâna aplicărea pedepsei, vi se stabileste un termen de supraveghere de 2 ani in care va trebui sa indepliniti niste masuri si obligatii; dacă nu ati săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare, nu vi se mai aplică pedeapsa şi nu sunteti supus niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea savârşită.
In cazul amanarii aplicarii pedepsei permisul nu se anuleaza, banuiesc ca asta va interesa.

Alte discuții în legătură

Condus sub influența substanțelor psihoactive Mihai.1503 Mihai.1503 Am fost oprit la un control in trafic, prin care s a constatat ca am săvârșit infracțiunea de conducere sub influența substanțelor psihoactive. ... (vezi toată discuția)
Conducere fără permis ContSters463608 ContSters463608 Salut. În urma unui proces pentru conducere fără permis ,am primit 8 luni de închisoare,prin care se amână aplicarea pedepsei pe un termen de ... (vezi toată discuția)
Condamnat cu executare pentru conducere fara permis zanier zanier am fost condamnat cu eczecutare un an si opt lunii pentru conducere fara permis si asi dori sa stiu daca benificez de vro clementa cu noul cod penal eu am ... (vezi toată discuția)