avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conducere fără permis
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Conducere fără permis

Salut. În urma unui proces pentru conducere fără permis ,am primit 8 luni de închisoare,prin care se amână aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani în care trebuie să respect niste condiții. Vreau sa stiu daca aceste 8 luni înseamnă închisoare cu suspendare ca acolo scrie amânare . Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters463608 , utilizator 12:21, 8 Martie 2018
Ați sesizat bine, este ceva puțin diferit de închisoare cu suspendare.
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2018
Francisc Gerber, Avocat
Dar ce anume înseamnă?

Francisc Gerber a scris:

Ați sesizat bine, este ceva puțin diferit de închisoare cu suspendare.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe scurt, așa, spre deosebire de suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, în cazul amanarii aplicarii pedepsei, daca nu a savârșit din nou o infractiune pana la expirarea termenului de supraveghere, persoanei respective nu i se va aplica pedeapsa și nu este supusa niciunei decaderi, interdictii sau incapacitati.

In cazul suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, daca cel condamnat, nu savarseste o nouă infractiune descoperită pana la expirarea termenului de supraveghere, pedeapsa se considera executată.
Am înțeles perfect acum. Mulțumesc frumos ! O zi buna

Francisc Gerber a scris:

Pe scurt, așa, spre deosebire de suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, în cazul amanarii aplicarii pedepsei, daca nu a savârșit din nou o infractiune pana la expirarea termenului de supraveghere, persoanei respective nu i se va aplica pedeapsa și nu este supusa niciunei decaderi, interdictii sau incapacitati.

In cazul suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, daca cel condamnat, nu savarseste o nouă infractiune descoperită pana la expirarea termenului de supraveghere, pedeapsa se considera executată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat cu executare pentru conducere fara permis zanier zanier am fost condamnat cu eczecutare un an si opt lunii pentru conducere fara permis si asi dori sa stiu daca benificez de vro clementa cu noul cod penal eu am ... (vezi toată discuția)
Amanarea aplicarii pedepsei fatuvirgil fatuvirgil Buna gasit, daca bine inteleg eu aceasta masura a aparut anul trecut, odata cu NCP. Nu mi-e foarte clar insa ce inseamna. Am vazut ca multi care au comis ... (vezi toată discuția)
Art 336 ncp Ginelinho Ginelinho ce sanse exista sa se recurga la o amenda penala si nu la o pedeapsa de inchisoare de la 1 la 5 ani cu suspendare in cazul in care am baut la volan,nu am nici ... (vezi toată discuția)