avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amanarea aplicarii pedepsei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amanarea aplicarii pedepsei

Buna gasit, daca bine inteleg eu aceasta masura a aparut anul trecut, odata cu NCP. Nu mi-e foarte clar insa ce inseamna. Am vazut ca multi care au comis infractiuni la regimul circulatiei (ma aflu si eu in aceasta situatie) au primit pedepse cu amanarea aplicarii pe 2 ani. Ce inseamna mai exact asta? Dupa expirarea termenului de 2 ani se aplica pedeapsa (cu suspendare sau nu, cu amenda penala, etc) si anularea permisului?
Persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare.
Permisul de conducere nu se anuleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condus sub influența substanțelor psihoactive Mihai.1503 Mihai.1503 Am fost oprit la un control in trafic, prin care s a constatat ca am săvârșit infracțiunea de conducere sub influența substanțelor psihoactive. ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere anulat lilicu lilicu sentinta ramasa definitiva in iunie 2014 pentru conducere sub influenta alcoolului, fara pagube, fara accident prevede aplicarea unei amenzi de 3600lei , cu ... (vezi toată discuția)
Art 336 ncp Ginelinho Ginelinho ce sanse exista sa se recurga la o amenda penala si nu la o pedeapsa de inchisoare de la 1 la 5 ani cu suspendare in cazul in care am baut la volan,nu am nici ... (vezi toată discuția)