am fost condamnat cu eczecutare un an si opt lunii pentru conducere fara permis si asi dori sa stiu daca benificez de vro clementa cu noul cod penal eu am facut recurs acuma.
Art. 335 din Noul Cod penal
(1) - Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.
-prin recurs puteti obtine maxim amanarea executarii pedepsei timp de 2 ani, iar daca va indepliniti obligatiile si nu mai savarsiti alte infractiuni in cei 2 ani, nu mai executati pedeapsa, sau suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.
Art. 90 Cod pen.
(1) - Persoanei față de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa și nu este supusă niciunei decăderi, interdicții sau incapacități ce ar putea decurge din infracțiunea săvârșită, dacă nu a săvârșit din nou o infracțiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării și nu s-a descoperit o cauză de anulare.
(2) - Amânarea aplicării pedepsei nu produce efecte asupra executării măsurilor de siguranță și a obligațiilor civile prevăzute în hotărâre.