avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua! am nevoie de ajutor, eu ca mama nu pot sa beneficiez de indemnizatie crestere copil pentru ca am intrerupt activitatea cu 4 luni inainte de nasterea copilului iar in aceste luni nu am luat concediu medical si nici somaj. am nascut pe 13 aug iar in 12 oct s-au facut 60 zile. Am inteles ca tatal ar putea beneficia de stimulentul de insertie, in ce conditii? trebuie sa ia CCC sau poate merge la serviciu? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2014
eumanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:45, 18 Octombrie 2014
In conditiile in care mama(dvs ) nu este eligibila pentru CCC si nici tatal copilului nu doreste sa beneficieze de acesta , atunci tatal copilului poate beneficia de stimulentul de insertie, daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) a obtinut venituri impozabile (salariu, activitati independente sau agricole).Tatal va merge in continuare la serviciu, va lua salariul ca si pana acum, in plus 500 lei/luna cuantumul stimulentului de insertie.

Actele pentru stimulentul de insertie se depun la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data nasterii copilului.(lista cu actele necesare o luati tot de la Primarie)

Multumesc pentru informatii, e vreo problema daca s-au depasit cele 60 de zile?
Daca s-a depasit termenul de 60 de zile va primi stimulentul de insertie de la data depunerii cererii la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie dupa revenirea din ccc TLarisa TLarisa Buna ziua, Un acest moment eu sunt in concediu de crestere copil. Copilul va implini 2 ani pe 17 oct 2018. Ca sa pot beneficia de stimulentul de insertie ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pt tata nely_cecil nely_cecil buna ziua, as avea niste intrebari legate de concediul postnatal si stimulentul de insertie... daca viitoarea mama nu lucreaza, poate beneficia tatal ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)