avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nu pot indeplini calitatea de asociat unic si ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nu pot indeplini calitatea de asociat unic si administrator al unui SRL???

Cineva rog sa imi explice de ce - sau poate am avut nenorocul sa dau peste un notar nestiutor - de ce ca sa am calitatea de asociat unic trebuie sa nu am datorii fata de persoane fizice/juridice?
Nu se pune problema de cazier fiscal, pentru ca sint la prima tentativa de a infiinta o firma.

Nu am stiut acest detaliu, pusesem la punct un proiect bine stabilit, cu investitori externi si acum - se alege praful pentru ca la un moment dat am ramas fara servici si n-am mai putut sa platesc un credit de 3 lei.

Va rog mult sa imi dati o solutie sa ot infiinta o forma juridica la care sa adere apoi alti asociati - fara sa mi se ceara sa semnez ca nu am datorii.

Am urmatoarele datorii- 2 credite trecute pe KRUK pe care le si platesc in rate, tocmai m-am reconciliat cu firmele (unul de 5000 ron si altul de 7000 ron). Mai am un an de zile neplatit la un abonament Orange pe care nu l-am putut suspenda din vina lor, atunci cind am ramas fara servici - suma de 750 de ron. Si mai am niste amenzi RATP pentru ca atunci cind esti in somaj se presupune ca mergi in zbor, nu ai nevoie de transport.
Pot achita in urmatoarele saptamini Orange si amenzile -dar va dura pentru ca voi strica o asigurare si pian vin banii, cine stie ... - nu mai spun ca sint conditionata de o finantare pentru viitorul SRL si nu am timp. Dar creditele nu le pot achita mai mult decit scadentarul de palti pe care l-am incheiat cu KRUK, in 4-5 ani de zile.

Stie cineva - indeplinesc calitatea de a fi asociat unic/administrator/salariat si nu stia notarul cum sa formuleze acea declaratie?
Intrebarea 2 - pot totusi sa duc la Registrul Comertului acea declaratie si sa platesc datoriile mici (Orange si RATP) din mers - se verifica intr-adevar daca ai datorii?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2014
IuliaPopescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 13:28, 20 Octombrie 2014
EXCLUS!!!

Domnilor, nu mai mergeti la notari pentru consultanta juridica! Pentru asta exista avocati. Schimbati notarul sau puteti semna in fata avocatului (certificarea este alternativa autentificarii in aceasta situatie) sau mergeti direct la registrul comertului pentru aceasta declaratie cat si pentru specimen.

Declaratia pe proprie raspundere privind lipsa datoriilor CATRE STAT (infractiuni de natura a fi inscrise in cazierul fiscal) se da doar de catre cetatenii straini, al caror cazier nu poate fi verificat de autoritatile romane!! Nu va verifica registrul datoriile decat CAZIERUL FISCAL - asta inseamna sa fiti condamnat pentru o fapta!

Declararea acestor fapte nu doar ca nu este certa de lege dar este si superflua, cat timp oricum, registrul va va verifica la cazier fiscal cand inregistrati societatea

Nici nu trebuie amintite datoriile de orice natura in declaratia data de un cetatean roman!! Nici faptul ca veti fi salariat nu se trece in declaratia aceasta!!! Vedet-va de plata datoriilor in ritmul programat, nu va dati peste cap cu plata ORANE pentru inscrierea firmei la RC.

Succes!
Imi scuzati erorile de redactare din raspunsul de mai sus, insa notarii ar trebui sa invete sa isi faca treaba lor mai binne si apoi sa se extinda si pe cea a profesiilor adiacente... Nu sunteti primul astfel de caz de care aud... si m-am infuriat!:D
Va multumesc din suflet - familia mea depinde de succesul acestui SRL, efectiv ramasesem descumpanita. In momentul in care am scris acest mesaj eram si foarte furioasa - ar fi fost cu totul ilogic sa mi se interzica asa ceva.

Am apelat azi al notar intrucit functionarul de la RC era foarte ocupat - si ca sa mai salvez din timp, la sfatul lui, am apelat la notar sa faca acea declaratie.

In primul rând este o declarație de proprie răspundere.in al doila rand puteti face aceste declarații fie autentice fie la Registrul Comertului.
Faptul ca veti avea calitatea de asociat unic si administrator la un SRL nu are nimic de a face cu persoana fizica Iulia Popescu dpdv fiscal. SRL e o mâncare de peste Dvs ca persoana fizica este alta mâncare de peste.
Deși nu mi cade bine ceea ce s a spus înainte , trebuie sa mai mergeți si la alți notari sa întrebati sau sa Apelați la un avocat care sa se ocupe de înființarea SRL ului.
Buna ziua. Multumesc pentru tot si am inteles foarte bien justificarile - intrucit sint constrinsa de factorul timp din cauza procedurii de finantare pe care nu pot sa o ratez - mai intreb o data, sa fiu pusa in garda. Colaboratoarea mea, care are o Asociatie, mi-a spus astazi ca la infiintare i-au verificat si datoriile la Administratia Publica - nu stiu daca fiecare judet poate avea o procedura personalizata. Ori - eu am 2200 de ron adunati din amenzile RATP din vremea in care eram in somaj, pe care planuiesc sa le platesc, dar nu pot face tot odata.

Ar trebui sa ma pregatesc foarte bine in cazul in care luni imi vor imputa cei de la RC sa platesc acum tot soldul - sa imprumut repede de undeva, sa gasesc o solutie.

Credeti ca fiind vorba de SC si nu de Asociatie vor lua in calcul si amenzile care figureaza la Primarie pe numele meu?

Multumesc anticipat,
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
IuliaPopescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Infiintare societate-asociat cu datorii la finante? roxyalexandru roxyalexandru Buna seara! Este posibila infiintarea unui SRL cu doi asociati daca unul dintre acestia are datorii neachitate la finante?(amenzi, restante ... (vezi toată discuția)
O persoana fizica cu datorii la stat poate infiinta un srl? adela05 adela05 Daca se doreste infiintarea unui SRL cu asociat unic si administrator o persoana fizica care are datorii la stat, este vreo problema in infiintarea societatii ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate Mariana2008 Mariana2008 Buna ziua Am o societate aflata in dizolvare, care are datorii (dobanzi , penalitati) la directia financiara. Firma se afla in dizolvare din anul 2007. ... (vezi toată discuția)