avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Despre somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Despre somaj

Am o mica nelamurire in legatura cu somajul si nu reusesc sa gasesc raspunsul de aceea am ales sa intreb. As vrea sa stiu cum pot sa intru in somaj, fara sa-mi dau demisia, adica firma unde lucrez are posibilitatea sa faca asta chiar daca nu se fac restructurari? Intreb deoarece am inceput facultatea si orele de la scoala se suprapun cu cele de munca. Pana acum m-am mai invoit o zi-doua, am mai plecat cu o ora mai devreme sau am mai intarziat o ora si nu mi-a spus nimeni nimic, dar nu stiu cat o sa mai fie posibil.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:22, 19 Octombrie 2014
1. O alta solutie ar fi sa incetati actualul contract individual de munca (CIM) cu acordu partilor (art.55b din Codul muncii) dupa care sa incheiati un CIM pe perioada determinata (o luna) cu alt angajator iar la incetarea de drept a CIM (art.56(1), lit.i) din Codul muncii), la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, veti putea benefiia de indemnizatie de somaj.

2. - Noul CIM (pe perioada determinata) poate fi si cu timp partial (o ora pe zi).
- La incetarea CIM veti avea cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
Pt. dl. Tudor Valeriu:

La noi in oras, cind depui actele pt. somaj, se cere declaratie pe proprie raspundere ca nu esti inscris la nici o unitate de invatamint.
Diana.
cdcd:

1. Ce face Agentia de Somaj din orasul dvs. este valabil numai pentru absolventii unei forme de invatamant care solicita indemnziatie de somaj.

2. Pentru ceilalti beneficiari ai indemnziatiei de somaj legea nu prevede interdictia de a urma cursurile unei forme de inavatamant.
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ionny-ionela ionny-ionela lucrez intr-o unitate comerciala de 3 ani si m-am hotarat sa ma retrag pot benificia de somaj (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa ies in somaj? bcosmindo bcosmindo unde tre sa merg sa verific sa vad daca pot iesi in somaj? (vezi toată discuția)
Beneficiere somaj ContSters31759 ContSters31759 Va rog sa-mi spuneti cu ce articole as putea sa inchid contractul unui angajat, astfel incat sa poata beneficia de somaj! Multumesc mult!! (vezi toată discuția)