avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical, concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical, concediu de odihna

Buna ziua,
As dori sa stiu daca unei persoane care si-a luat de cateva ori concediu medical intr-un an i se micsoreaza corespunzator numarul de zile de concediu de odihna ?
am avut 10 zile de concediu de boala si va trebui sa-mi mai iau si alte zile, pentru o operatie. mai am si 20 de zile de concediu de odihna. in aceste conditii, se reduce numarul de zile de concediu de odihna ?
din ce stiu eu, la acordarea concediului de odihna se tine cont si de numarul de zile lucrate intr-un an.
multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2014
JulianDoe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:05, 19 Octombrie 2014
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Aceasta dispozitie legala nu mai este aplicabila,
in ceea ce priveste concediul medical, dupa ce Curtea Europeana de Justitie, printr-o hotarare preliminara pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, a dat o interpretare a dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88.

Pentru a beneficia de avantajele acestei hotarari va trebui sa actionati in judecata pe angajator.

Daca se doreste a se respecta acea Directiva si Hotarare a CEJ , angajatorul poate prevede in Reg.Intern o astfel de prevedere ... intr-adevar, nici Directiva si nici hotararea nu stabileste durata concediului medical care nu afecteaza CO.

Detalii gasiti si aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea concediului de odihna daniela-claudia daniela-claudia Unui salariat care a avut concediu medical i se vor diminua zilele de concediu de odihna in functie de numarul de zile de concediu medical? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna afectat de concediu medical cucubau1982 cucubau1982 Buna ziua, Ma puteti va rog ajuta cu un raspuns? Intrebarea mea este: daca angajatul beneficiaza de concediu de boala, se diminueaza numarul zilelor de ... (vezi toată discuția)
Zile concediu odihna GabriellaS GabriellaS Buna ziua, Daca am fost in concediu medical 2 luni mi se modifica numarul de zile de concediu de odihna din contract ( 21 de zile / an)? in sensul ca o sa ... (vezi toată discuția)