Buna ziua.
In urma cu mai multi ani, o persoana a achizitonat un imobil, de la parintii sai, printr-un contract de vanzare-cumparare. In urma decesului unuia dintre parinti, fratii proprietarului (copiii decedatului) au atacat in instanta contractul de vanzare-cumparare, contractul fiind anulat, iar partile au fost readuse la starea initiala, dinaintea incheierii contractului de vanzare-cumparare.
A urmat un proces, in urma caruia au fost evacuati chiriasii, imobilul fiind liber, fara locatari.
Parintele ramas in viata, nu doreste sa lase copiii in casa sa, cat timp el mai este in viata, din cauza unor neintelegeri mai vechi. Copilul care are grija de parinte(cu care a facut contractul de vanzare-cumparare) nu doreste parte din casa, el incercand o intelegere cu ceilalti frati ai sai, sa renunte la pretentiile casei respective, pana la decesul celuilalt parinte (intelegere care urma incheiata la notar).
Problema majora este ca copilul care are grija de parinte, suporta toate cheluielile cu procesele, se lupta pentru imobilul respectiv de dragul parintelui care zice ca e casa lui, nu o da celorlalti copii, si sa ramana a lui pana moare.
Ce se poate face in cazul de fata, succesiunea nu a inceput, copilul care are grija de parinte nu doreste parte din casa, tatal doreste casa, ceilalti copii doresc parte din casa, iar cheltuielile cu succesiunea din partea tatalui vor fi platite tot de copilul care nu doreste parte din casa.