avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Părinții mei au achizițonat un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Părinții mei au achizițonat un teren prin vânzare ...

Buna seara! Părinții mei au achizițonat un teren prin vânzare cumpărare, iar eu sunt singurul lor copil rezultat din aceasta căsătorie. Țin sa precizez ca părinții mei au și alți copii din casnici anterioare. Imobilul a fost achiziționat după căsătoria lor. Întrebarea este, dacă la succesiune trebuie sa participe și ceilalți copii din căsniciile anterioare! Va mulțumesc.
Da. La decesul oricăruia dintre părinți, la succesiune va participa soțul supraviețuitor + toți copiii soțului decedat.
Deci sa înțeleg ca au și ei drept, chiar dacă sunt din casnicii diferite?

Mi se pare puțin lipsit de logica.
De ce ar avea drept? Imobilul a fost achiziționat după căsătoria de unde au rezultat ceilalti frați din căsătoria anterioară.

Practic soțul care este in viața trebuie sa împartă casa lui, cu cineva pe care, poate nu cunoaște? (Copiii din fosta căsnicie)

raluk0207 a scris:

Da. La decesul oricăruia dintre părinți, la succesiune va participa soțul supraviețuitor + toți copiii soțului decedat.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
aici nu este vorba de casnicii, ci de copii. indiferent cu cine este casatorit, parintele unui copil isi pastreaza statutul si responsabilitatile, in timpul vietii. dupa moarte, copilul il mosteneste. logica dvs include, desigur, si interesul personal.
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2023
adriandimitriu, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal, toți copiii unei persoane au drepturi egale. Indiferent ca sunt din căsătorie, din concubinaj sau dintr-o aventura de-o noapte.
De ce nu ar fi logic? Care e rațiunea pentru care un copil din căsătorie ar trebui sa aibă drepturi în plus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am munteanu daniela munteanu daniela O cunostinta este casatorita de 6 ani cu un barbat care mai are 4 copii dintro casatorie anterioara toti majori care nu locuiess cu ei.Ea are un copil major ... (vezi toată discuția)
Mama a murit acum 7 ani, tatal a murit anul acesta. eu sunt singurul ... Uite-asa Uite-asa Mama a murit acum 7 ani, tatal a murit anul acesta. Eu sunt singurul copil din aceasta casatorie. Ei au trait in concubinaj pana cu 2-3 ani inainte sa moara ... (vezi toată discuția)
Sunt casatorita cu sotul meu de 15 ani,avem 3 copii impreuna.el ... Raluca2111 Raluca2111 Sunt casatorita cu sotul meu de 15 ani,avem 3 copii impreuna.El a mai fost casatorit si are 1 copil dun prima casatorie.El impreuna cu fosta sotie au un ... (vezi toată discuția)