avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt casatorita cu sotul meu de 15 ani,avem 3 copii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt casatorita cu sotul meu de 15 ani,avem 3 copii impreuna.El ...

Sunt casatorita cu sotul meu de 15 ani,avem 3 copii impreuna.El a mai fost casatorit si are 1 copil dun prima casatorie.El impreuna cu fosta sotie au un apartament care il vand si ii dau banii copilului.Ce acte putem face cu copilul din prima casnicie sa nu mai aiba pretentii la averea din a 2 casnicie.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Raluca2111 , utilizator 09:36, 26 Mai 2022
Pai nu prea aveti ce sa faceti. Copilul isi mosteneste tatal la fel ca fratii lui vitregi. Si depinde ce bunuri aveti din a doua casnicie, cine moare primul, etc. Se va tine cont, la momentul oportun, de faptul ca a primit partea tatalui din apartamentul detinut in coproprietate cu fosta sotie.
Sa inteleg ca are drept si la mostenire din a 2a casnicie.Nu poate da o declaratie la notar in care sa renunte
la mosterirea avuta din a 2 casnicie,deoarece el primeste acum o suma .
mostenirea nu e deschisa dat fiind faptul sa sotul dvs e in viata, nu se poate renunta ca nu are la ce sa renunte.
sa faca act de donatie cu copilul si apoi sa faca testament ca ce mai are sau va dobandi sa ramana copiilor dvs.
Pactele asupra mostenirilor viitoare sunt lovite de nulitate. Deci orice ar declara nu are nici o valoare cata vreme tatal este in viata. Nu se poate renunta la ceva ce nu exista, adica la succesiune. Aceasta se deschide odata cu decesul persoanei despre a carei mostenire este vorba. In functie de cat le este incalcata rezerva succesorala, atat copiii cat si sotia pot ataca orice testament/donatie sau orice act considerat o liberalitate sau asimiilat unei liberalitati. Motiv pentru care va intrebasem ce bunuri ar putea rezulta din a doua casatorie. Daca sunt considerabil mai multe si mai valoroase, donatia catre primul copil cu testament pentru ceilalti 3 nu va avantajeaza.
Copilul din prima casatorie are drepturi egale cu fratii sai vitregi. In ceea ce priveste cat se dobandeste, depinde cine moare primul, dvs., sotul, copiii, copilul dintai, etc. Nu ati specificat ce varste au ei, ce varste aveti dvs. si daca exista vreun motiv anume pentru care ati pus intrebarea sau e doar ipotetic.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
irina.pricop, utilizator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune vittorio1 vittorio1 Buna ziua si felicitari pentru modul in care reusiti sa dati o mana de ajutor noua,celor care in anumite momente santem pur si simplu dezorientati.Problema mea ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu daca testamentul care il am mai este valabil mihaela_hody mihaela_hody Matusa mea mi-a facut un testament inainte ca ea sa aibe un copil . intre timp a avut un copil , un baiat Sotul ei a decedat acum 8 ani. In urma cu 3ani a ... (vezi toată discuția)
Divorț sau testament? Nedumeritul Nedumeritul Mama mea naturală și tatăl vitreg s-au căsătorit în 2000, după ce au fost împreună din 1987. Mama are un apartament din 1982, deci pe numele ei. ... (vezi toată discuția)