Buna ziua, am urmatorul caz , in care sunt subiect si as vrea daca puteti s a ma lamuriti.
Parintii mei casatoriti, copil aparut in urma casatoriei( eu), la 5- 6 ani dupa nasterea mea divortul, nu stiu daca a avut loc vreun partaj sau nu , dar as vrea sa stiu daca acest llucru influenteaza mostenirea.
In urma divortului, tatal a avut o legatura din care au rezultat 2 copii, nu detin informatii daca aceasta legatura a fost oficializata , si daca acesti 2 copii au fost recunoscuti, si au fost trecuti pe numele acelui parinte.
Care ar fi diferentele daca au fost recunoscuti sau nu in distributia mostenirii?
Aceste intrebari vin in contextul in care dupa aprox 22 de ani in care nu s a mentinut nici o legatura cu acest parinte si nici intre soti, am fost cautati de acest parinte si se doreste realizarea unei intilniri dinc are sotia de care s a divortat( mama) sa primeasca ,, ce ar fi treb sa primeasca mai de mult,,M am adresat cu acest caz , din grija de a nu fi inselata mama si pusa sa semneze ceva numele meu , sau sa semneze vreo renuntare la vreun drept succesoral.
Ca mostenire din ce cunosc este in discutie o casa si ceva pamint la oras.Cu ce ar putea fi inselata mama si care ar fi drepturile mele ca urmas din casatorie legala fata de ceilalti 2 copii(recunoscuti sau nu), si daca aceasta succesiune se poate face la dorinta parintelui chiar daca el este in viata, pt ca asa s a exprimat, ca ar vrea sa puna ordine in repartizarea mostenirii din timpul vietii
Buna ziua,
1. Nimeni nu poate renunta la ceva ce nu are. In aceste conditii nici mama dumneavoastra si nici dumneavoastra nu puteti sa renuntati la o succesiune nedeschisa (adica la ceva ipotetic, deschiderea succesiunii producandu-se la decesul celui ce este mosternit si nu inainte).
2. Dumneavoastra veti mosteni pe mama dumneavoastra, impreuna cu alti frati de mama daca mai aveti.
3. De pe urma tatalui veti veni la mostenire impreuna cu fratii dumneavostra recunoscuti si cu mama vitrega, dacala momentul decesului erau legal casatoriti si ea in viata.
4. Copii nerecunoscuti nu au drepturi decat daca vor dovedi ca sunt urmasi. de sange. Dovada se poate face cu analize ADN din care sa rezulte ca sunt copiii lui de cujus.
5. Dezbaterile succesorale se fac dupa decesul cuiva si nu inainte.
Si ceva important: ACEL PARINTE VA ESTE T A T A! nu o persoana oarecare.
Nu cred ca aveti caderea sa judecati ceva ce nu stiti. Lasati-l pe Dumnezeu sa judece, e mai sanatos.
Ati spus ca nu doriti sa fiti inselati. Pentru asta ar fi ideal ca sa aveti un avocat langa dumneavoastra cand semnati orice act.
Acel parinte care a primit aceasta titulatura odata cu nasterea copilului trebuie sa aiba un comportament de parinte, daca nu si a asumat nici copilul, nici cresterea si educarea nici macar o vizita in 25 de ani , cum ati spus Dzeu e sus si judeca.