avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FALS INTELECTUAL?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FALS INTELECTUAL?

Buna dimineata. Supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie.
Pe fluturasii de salarii pentru lunile Decembrie 2008,Ianuarie,februarie,martie ,aprilie,mai 2009,la rubrica salar net total sunt adunate si sumele ce reprezinta contravaloarea delegatiilor din perioada respectiva.
Pentru fiecare luna mentionata mai sus exista diferente intre intrarile de salarii de pe card si ceea ce ei au raportat catre Judecatorie.
Asadar care situatie este buna?
Cea raportata de unitate catre Judecatorie
in urma adeverintei intocmita de catre Colega mea,sau situatia privind alimentarile cardului de salarii si deci sumele care mi-au fost virate in cont acestea fiind sume mai mici fata de salariul net total scris pe fiecare luna analizata pe fluturas si comunicate judecatoriei?

Acestea sume din adeverinta au fost comunicate prin posta, catre judecatoria unde s-a judecat procesul de divort,divort cu minori,in vederea stabilirii pensiei de intretinere copil minor.
Acest lucru este constatat si din intrarile de salarii(alimentarile cardului meu de salariu facute de catre societatea la care lucrez).
Banii pentru delegatie ii luam in perioada respectiva de la Casierie( semnam pentru ei) si nu se impozitau.
Asadar diferenta totala pentru cele 6 luni (venituri nete+premii,cerute in mod clar prin adresa de catre Judecatorie) intre ceea ce a comunicat firma la care lucrez si ceea ce a intrat pe card este de 2052 lei.
Este posibil asa ceva?
Noi ca salariati participam la profitul unitatii care se acorda o singura data pe an,in luna mai.
Aceasta suma nu trebuia impartita la 12 si apoi raportata in adresa suma aferenta celor 6 luni luata in calcul?
Datorita faptului ca aceste date au fost raportate in 2009,pot face plingere penala celui care a intocmit adeverinta in anul 2009 si in care scria ca eu am inregistrat in ultimele 6 luni " Un cistig mediu de .... "?
Care este termenul de prescriere pentru Fals Intelectual conform vechiului cod penal?
Deasemenea in CCM exista un articol in care se specifica faptul ca ,cu ocazia sarbatorilor religioase si ziua meseriei salariatii vor beneficia de o suplimentare a drepturilor salariale,sub forma de adaosuri acordate in suma fixa,in functie de posibilitatile financiare si in limita fondului de salarii aprobat prin BVC,respectiv:
un adaos de pasti si un adaos de Craciun si un adaos de ziua meseriei.
Si acestea se adauga la calculul pensiei alimentare?

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara Gindul Gindul Buna seara. In anul 2010,in urma unui divort cu minori,in care dosar eu am fost in calitate de pirit mi s-a calculat o pensie alimentara pe care o ... (vezi toată discuția)
Ce sa specific in intampinare? multumesc ciciilo ciciilo Buna ziua. Am divortat in 2009 si din casatorie au rezultat 2 minori. La divort fosta sotie a adus ca proba de venit al meu in stabilirea pensiei de ... (vezi toată discuția)
Stat de plata diferit de fluturas bianca26 bianca26 buna ziua. sunt in prenatal si la ultimul salar incasat a existat o diferenta in salariul trecut pe fluturas, adica cel virat pe card si cel trecut in ... (vezi toată discuția)