avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce sa specific in intampinare? multumesc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce sa specific in intampinare? multumesc

Buna ziua. Am divortat in 2009 si din casatorie au rezultat 2 minori. La divort fosta sotie a adus ca proba de venit al meu in stabilirea pensiei de intretinere un fluturas de salariu vechi in care eu aveam un salariu mult mai mare decat cel avut in momentul divortului(precizez ca de la locul meu de munca nu sosise inca o adeverinta de venit).In fata instantei am fost deacord amandoi ca venitul luat ca baza de calcul atunci la stabilirea pensiei sa fie o suma mai mica decat cea de pe acel fluturas si apropiata de valoarea salariala pe care o aveam atunci. Acum la 2 ani m-am trezit cu surpriza ca a intentat un apel si ataca incheierea data in sentinta de divort din 2009 in care cere recalcularea pensiei alimentare in functie de acel fluturas pe care ea l-a prezentat instantei atunci considerand ca i-au fost prejudiciate interesele minorilor. Precizez ca eu sunt bugetar si desi mi-a fost redus salariul in iulie cu 25% am continuat sa platesc aceeasi pensie, mai mult la inceputul platilor acestei pensii am achitat de 2 ori 2 luni de pensie pe cardul fostei sotii intrucat nu am stiut ca imi va fi oprita de pe statul de plata de la serviciu (bineinteles ca banii nu i-am mai recuperat intrucat cand cei de la financiar au sunat-o, i-a amenintat ca ii da in judecata si sa ii dea banii). As dori sa ma ajutati cu o intampinare la acest apel intrucat este vorba de o suma mare de bani si in plus eu mai am si un alt monor in ingrijire deoarece m-am recasatorit. va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 15:29, 3 Februarie 2011
Nu se poate ataca cu apel o hotarare dupa trecerea unui termen de 2 ani de la comunicare. Hotararea in divort poate fi atacata cu apel in termen de 30 de zile de la comunicare.
Eu nu cred ca este un apel ci o cerere noua de majorare pensie de intretinere.
Puteti face intampinare si cu documentele justificative ale salariului ,vi se va calcula pensia in functie de veniturile actuale.Nu uitati sa depuneti copie si de pe certificatul de nastere al minorului nascut din casatoria ulterioara. Instanta va tine seama si de acest aspect.
Daca este un apel asa cum spuneti dvs la hotararea veche, ridicati exceptia tardivitatii acestuia intru cat asa cum a aratat si adelinam apelul se face intr-un termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii.
imi cer scuze am uitat sa specific ca intradevar mai intai a cerut majorarea pensiei alimentare si pentru ca i s-a respins cererea la judecatoria care a pronuntat divortul, a facut apel la un alt tribunal la resedinta de judet
pensia de intretinere in momentul de fata se calculeaza dupa o alta hotarare intrucat cea pe care ea a atacat-o nu mai este in vigoare din septembrie 2010 deoarece tot ea a cerut calculul ei ca procent (pana atunci era suma fixa)
recursul l-a declarat in termenul de 15 zile de la comunicare ? Depuneti actele pe care vi le-am scris mai inainte si aratati in intampinare ca nu sunteti de acord cu majorarea pensiei pentru ca: mai aveti un copil in intretinere, salariul este acela pe care il aveti( dovezi), sau alte motive pe care le considerati de ajuotr in sustinerea intampinarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor adriana istrate adriana istrate Am intentat actiune de divort pe data de 20.12.2010, cerand -desfacerea casatoriei -incredintarea minorului -plata pensiei de intretinere pt minor incepand ... (vezi toată discuția)
Hotarari contradictorii - pensie de intretinere smeagull smeagull Buna ziua, Cazul este urmatorul: Divortul a inceput in urma cu 2 ani, si s-a finalizat in fond, in 18.02.2009. Calea de atac este inca deschisa, ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca rezolutia procurorului? am vreo sansa sa obtin ceva?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu In urma divortului fostul sot a fost obligat la plata sumei de 200 ron pentru 2 copii minori. Pensia de intretinere i-a fost stabilita la venitul minim ... (vezi toată discuția)