avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... zidire geam uscatorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

zidire geam uscatorie

buna ziua..as dori sa stiu daca pot zidi geamul de la uscatorie deoarece uscatoria se ventileaza prin balconul meu si sa fac ventilatie prin schimbarea usii cu un grilaj fier sau ceva de genul..care ar fi demersurile de urmat..am vreo lege in sensul asta care sa ma sustina?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:37, 19 Octombrie 2014
Uscatoria reprezinta parte comuna
L nr 230/2007 Art. 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune, fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

Art. 12
Zidurile dintre apartamentele sau spatiile alaturate, care nu fac parte din structura de rezistenta a cladirii si din proprietatea comuna, pot fi reamplasate prin acordul intre proprietarii apartamentelor sau spatiilor respective, pe baza autorizatiei de modificare a constructiei, eliberata de autoritatea publica locala si cu instiintarea asociatiei. Zidurile dintre apartamente sau spatii si proprietatea comuna, care nu fac parte din structura de rezistenta a cladirii, pot fi reamplasate numai prin modificarea acordului de asociere, in baza hotararii majoritatii proprietarilor si a autorizatiei de modificare a constructiei eliberate de autoritatea publica locala.

Adresati solicitare oficiala presedintelui de asociatie
In capitolul III art 615 din Noul Cod Civil este prevazut respectarea limitelor juridice ale dreptului de proprietate privata,aliniatul 2 al articolului respectiv arata ca fereastra pentru vedere,balconul ori alte lucrari cu linia de hotar spre fondul invecinat sunt interzise la o distanta mai mica de 1 metru.
Da sigur, se poate, cu acordul celorlalti coproprietarti (acord luat individual sau in sedinta comuna cu numarul minim de voturi necesar). Totusi ca sa ziditi geamul va trebuie (legal vorbind) autorizatie de constructie, fapt pentru care apare intrebarea : De ce nu inchideti geamul? (eventual cu cheia). Nu este mai simplu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grilaj - fereastra de vedere a vecinului LeoAdrian LeoAdrian Buna seara, Am rugamintea sa ma lamuriti cu privire la urmatorul aspect (daca stiti si art. din CC cu atat mai bine). Geamul de la demisol al vecinului, ... (vezi toată discuția)
Geam spre curtea mea sorana katona sorana katona Vecinul care si-a construit casa lipita de gard, cladirea lui cu un etaj e chiar gardul are voie sa faca geam inspre noi, dimensiuni? (vezi toată discuția)
Constructie pe hat cristinahalosta cristinahalosta poate sa ma ajute cineva cu niste informatii: la ce distanta fata de gardul vecinului se poate construi o cladire, daca e . spre proprietatea vecinului se ... (vezi toată discuția)