avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de crestere a copilului

buna ziua. Am lucrat la o firma si am ramas insarcinata,am avut probleme cu sarcina si am fost internata in spital,medicul specialist mi-a recomandat sa intru in concediu de risc maternal,eu avand cm pe per. det am intrat in concediu de risc,dupa incetarea cm am dus concediul la cas,as vrea sa stiu unde se depune cererea pt concediu de crestere a copilului deoarece in ultimele 24 luni am 12 luni cotizate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:04, 19 Octombrie 2014
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Daca imediat dupa concediul de risc maternal intrati in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) certificatele medicale le duceti tot la CJAS.

3. Dupa concediul de maternitate depuneti actele la Primarie pentru indemnizatia pentru CCC.
coroscrinela a scris:

.....as vrea sa stiu unde se depune cererea pt concediu de crestere a copilului deoarece in ultimele 24 luni am 12 luni cotizate.


Cererile pentru acordarea drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, reprezentând indemnizaţie sau stimulent de inserţie, şi documentele din care rezultă îndeplinirea condiţiilor legale de acordare a acestora se depun la primăria comunei, oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucureşti pe raza căreia solicitantul îşi are domiciliul sau reşedinţa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal iadionut iadionut Daca nu mi se mai prelungeste contractul de munca beneficiez de concediu de maternitate? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Unde se depune certificatul de concediu de maternitate atunci cand firma se inchide? teu teu Buna ziua! Sunt insarcinata in 20 saptamani si sunt in concediu de risc maternal (fiind o sarcina cu probleme).Firma la care lucrez inchide incepand cu data de ... (vezi toată discuția)