Buna ziua.
Am un PFA si as vrea sa ma angajez atat eu, cat si sotul. In REVISAL in ce calitatea ne trecem? Mentionez ca, doar eu sunt titularul PFA-ului.
Multumesc.
Nu e nevoie sa va angajati sotul cu contract individual de munca pe pfa. Cat priveste dumneavoastra nici nu puteti face asta caci deja pentru ca sunteti inregistrata ca pfa, trebuie sa platiti contributie la sanatate si pensie.
Daca soţia/soţul persoanei fizice autorizate participă în mod obişnuit la activitatea persoanei fizice autorizate, îndeplinind fie aceleaşi sarcini, fie sarcini complementare, se poate asigura în sistemul public de pensii pe bază de contract de asigurare socială, precum şi în sistemul asigurărilor de sănătate şi în sistemul asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile prevăzute de lege.
Pentru asta, pfa-ul trebuie să solicite înscrierea în registrul comerţului a menţiunilor privind participarea în mod obişnuit a soţiei/soţului la activitatea desfăşurată de persoana fizică autorizată pe baza certificatului de căsătorie.
Eu nu sunt platitoare de TVA, nici nu platesc impozit pe venit si sincer nu-mi convine sa platesc separat aceste asigurari, pentru ca sunt foarte scumpe.