avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă FISE EVALUARE PROTECTIA SI BUNASTAREA ANIMALELOR IN ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

FISE EVALUARE PROTECTIA SI BUNASTAREA ANIMALELOR IN TIMPUL UCIDERII

Nu e titlul unui horror despre o secta satanista care executa animale ci un act normativ, de nivel mai marunt, emis de ANSA. Il puteti gasi pe site-ul ANSV [ link extern ]
unde exista in sectiunea legislatie aceasta fisa de evaluare a protectiei si bunastarii animalelor in timpul uciderii. Oare n-ar fi bine ca orice fel de acte normative, fie ele cat de mici, sa fie scrise de juristi ? Bunastarea animalelor in timpul uciderii ? Brrrrrrrr creepy!
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 21:26, 30 Mai 2009
Da..titlul actului normativ suna cumva ridicol, insa pana una-alta, este bine ca cineva se ma gandeste si la bietele animale. Presupun ca acest act normativ este cumva rezultatul acelor norme impuse de catre UE, respectiv ,,asomarea" porcilor si altele...insa ,,bunastarea " mi se pare un termen impropriu in acest context, protectia, mi se pare un termen mai adecvat, lucru cu care sunt intrutotul de acord, fiind o mare iubitoare de animale, practic respingand ideea de a consuma altceva de la ele, in afara acelor produse care nu le ucide.
Ideea insa ca sunt destul de sceptica in privinta respectarii acestor norme emise de ANSV, deoarece am auzit din unele surse ca ar fi cumva, cel putin partial, ignorate.
Si n u doar la noi. O data , o asistam pe fetita cand incerca sa ,,gateasca" un curcan ...era un joc pe calculator. Desi ea respectase intocmai indicatiile , nu reusea sa faca ultima operatiune , adica aceea de a introduce curcanul in cuptor, intrucat, curcanul( asa ..impanat cum era), se ridica brusc , incepand sa strige:,, sabotage!". Ok. Apoi, am observat ca daca accesem o anume sageata din fereastra in care se juca fetita, ne apreau imagini dintr-o crescatorie de pasari, respectiv curcani, care..in mod bestial erau loviti in cap de catre niste lucratori. Nu mai descriu ce am simtit, insa era un mod de a -i ucide pe cei bolnavi, asa mi-am imaginat. Cred ca acest material constituia tot un fel de ..S.O.S - sa fim blanzi cu vietuitoarele...
In concluzie..emise de juristi sau nu, atunci cand niste norme isi gases utilitatea si mai ales atunci cand sunt respectate, mie mi se par bine-venite. :)
Adevarat, uciderea animalelor este o industrie neagra, pentru ca da sunt ucise cu brutalitate.
E bine ca macar apare ceva si la noi.

Cand omul manaca animalele crescute de el in curtea lui nu le chinuie in halul in care am vazut (intr-un documentar) ca se practica in industrie, chiar daca nu eutanasiem porcul de Craciun, nu il chinuim nici pe departe atat cat se practica in abatoare.
Oare am voie sa va dau un link spre un astfel de documentar?
cred ca putei trimite link-ul insa, n u stiu daca cineva va fi fericit sa vada asemenea materiale. Se stie ca se practica acte de mare cruzime fata de animale , poate chiar nu ne imaginam cate...Dar asta este , nu poate nimeni controla acest fenomen, sunt cazuri in care oameni de acest gen sunt numiti,,animale" ..insa eu nu cred ca animalele sunt atat de feroce...poate va amintiti de perioada acelei pandemii de gripa aviara. Practic, atunci am vazut pasari aruncate in foc ..vii. De-a dreptul socant . Oare era justificata aceasta practica barbara ? cred ca nu era necesara, dar persoanele care se ocupau de asta nici macar nu aveau rabdare sa lase acelor pasari timpul necesar pt a fi gazate..sau adormite, inainte de a fi incinerate..asa ca, no comment:help:
din ghidul privind protectia si bunastarea animalelor in timpul uciderii:
"Semnele unei electrocutări eficiente sunt următoarele:
- animalul se prăbuşeşte, corpul este rigid (prima fază � asomarea);
- după îndepărtarea electrozilor de pe torace, corpul animalului se relaxează;
- se poate instala o activitate reflexă de pedalare, clipire, respiraţie sacadată, care poate continua câteva minute;
Hmmm, interesant, dom'le doctor, si ziceti ca nu sufera deloc ? Chiar deloc? E doar un reflex ? Ati incercat d-voastra? :O
@grace_r =D> nici un om intreg la minte nu chinuie un animal, mai ales in gospodaria traditionala unde si porcul e respectat. Insa dupa implementarea - ce cuvant frumos - noilor metode de asomare urmeaza sa vedem tot felul de experimente neizbutite, de genul:-"n-am stiut ca porcul are creierul acolo, de aia fuge si se zbate"; "cred ca s-a stricat transformatorul, pentru ca in manual scrie ca vaca trebuia sa fie intinsa pe jos nu sa ..." etc.
Dar, vorba unui vecin: "Tre' sa fim ioropeni orice ar fi sa fie!"
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
da, la asta nu m-am gandit pana acum, ce s-ar mai putea naste din aceasta implementare, pentru ca mereu implementam cate cava si apoi vedem unde nu a fost bine, vin reactiile din teritoriu cum se zice, si venim cu alte implementari

daca ar asculta cineva si de experientele oamenilor onesti, cine stie poate am invata cum sa facem regulile mai bune...

Alte discuții în legătură

De ce sa nu omoram caini maidanezi codulmuncii codulmuncii La inceput am fost de acord cu eutanasierea cainilor maidanezi deoarece nu este normal ceea ce se intampla pe strazi. Insa ceva din mine mi-a spus ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Drepturile animalelor ? Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Se vorbeste tot mai des despre drepturile animalelor. Exista chiar si o "Declaratie universala a drepturilor animalelor" ... (vezi toată discuția)
De ce pestii nu au drepturi? ContSters47264 ContSters47264 Cititnd un articol, recent, mi-am reamintit unele aspecte legate de zilele din copilarie in care tatal meu ma lua cu el la pescuit. De regula, cand mergea ... (vezi toată discuția)