avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Spatii verzi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Spatii verzi

In noua Lege 135/2014 se precizeaza ca:

9) Terenurile înscrise în cartea funciară ca fiind în categoria curţi-construcţii, terenuri ce se află în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice, nu pot fi inventariate sau declarate ca spaţii verzi, în sensul legii, decât după îndeplinirea procedurii de expropriere conform legislaţiei în domeniu."

Dar terenurile ,la care nu se precizeaza in CF ca sunt "curti, terenuri", cum se trateaza? Transformarea lor in spatii verzi este echivalenta cu incalcarea dreptului de proprietate (d=D>reptul de dispozitie).

Multumesc=D>
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 14:40, 20 Octombrie 2014
Terenurile care nu sunt incadrate la categoria "curti, constructii" sunt fie terenuri agricole intravilane cu diferite functionalitati (vii, gradini, terenuri arabile ), fie terenuri agricole extravilane cu incadrare de fanete, pasuni, terenuri agricole, etc. si atunci nu intra in sfera spatiilor verzi din intravilanul localitatlor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Categorie terenuri mostenite buna ziua. pentru o succesiune, ... andreiandrei andreiandrei Categorie terenuri mostenite Buna ziua. Pentru o succesiune, un teren care este in categoria de folosinta intravilan pasune cum va fi considerat de catre ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)
Un teren construibil poate redeveni agricol? helgapopa helgapopa Am cumparat mai demult un teren intravilan in Ilfov cu destinatie curti-constructii. Am obtinut certificat de urbanism pentru el, dar nu am construit nimic. ... (vezi toată discuția)