avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut

Buna ziua. Am imprumutat o persoana cu o suma de bani printr-un act notarial cu data scadenta in decembrie. As dori sa stiu care sunt pasii de urmat in caz ca la data scadenta nu imi va returna banii, costuri, avocati etc.. Mentionez ca aceasta persoana nu are bunuri in numele lui.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sherbanik , utilizator 19:54, 20 Octombrie 2014
Daca nu are bunuri, urmariti fideiusorii sau garantiile constituite de terti in favoarea dvs. Daca nu exista nici acestea, aruncati banii degeaba pe avocati... :)
Trebuie sa o investiti cu formula executorie, si apoi la executor, dar daca nu are nimic pe numele sau...
deci practic nu am cum sa imi recuperez banii daca nici giranti nu am...dar macar daca il dau in judecata ce se intampla? macar sa il fac in asa fel sa fie in situatia in care nu va putea niciodata sa faca un imprumut sa isi cumpere ceva
Daca imprumutul este incheiat prin act notarial, la scadenta reprezinta titlu executoriu, astfel incat nu aveti interes juridic sa-l dati in judecata. In principiu, exista sanse foarte mari ca o astfel de cerere sa fie respinsa ca lipsita de interes, asa incat daca veti pierde, el ar putea sa va ceara cheltuieli de judecata privind onorariul de avocat...
Executati-l silit prin poprire pe salariu, pensie, executati-i pe debitorii sai, etc. Solicitati executorului sa-i ceara astfel de informatii. Debitorul este obligat sa le ofere executorului.
Persoana respectiva este angajata undeva ?

Alte discuții în legătură

Imprumut ifn nicol-dd nicol-dd Buna ziua. Am o colega care a luat un imprumut de la C.A.R. Metropolitan iar din diverse motive nu a reusit sa plateasca trei rate. Conform contractului in ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie pe baza unui contract notarial de imprumut gabytz74 gabytz74 Am de recuperat o suma de bani (50.000 RON) de la un individ. Au trecut 9 luni de la data scadenta. Actul pe care l-am semnat in fata notarului are titlu ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)