avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi persoana cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi persoana cu handicap

cum pot obtine mamei mele o pensie de handicapat avand in vedere ca la cei 87 de ani nu poate sa recunoasca pe nimeni ,nu poate sa se hraneasca singura,sa-si faca necesitatile fiziologice zilnice singura si dupa toate aceste lucruri si-a mai facut si o fractura de col femural.Ce pasi trebuie sa urmez si la cine trebuie sa ma adresez.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:43, 20 Octombrie 2014
Pensia de invaliditate si gradul de handicap sunt 2 lucruri distincte,dar care pot fi cumulate.
Pensia de invaliditate se acorda oricarei persoane indiferent de stagiu de contributie daca este incadrata in grad de handicap de catre comisia de expertiza medicala persoane cu handicap
Incadrarea in grad de invaliditate se face de catre comisia de expertiza medicala persoane cu handicap la cererea persoanei sau a apartinatorilor acesteia,pe baza documentelor medicale care atesta conditia medicala, respectiv documente medicale, iesiri spital etc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii obtinere indemnizatie de handicap si pensie de invaliditate cezarviorel cezarviorel Buna ziua,ma numesc ivancescu viorel din jud Botosani com. Ungureni ,am 48 de ani si am urmatoarele probleme , avind probleme cu piciorul drept am fost operat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de handicap sau/si pensie de invaliditate claudiupopa claudiupopa Buna ziua. Am si eu o intrebare, de mai bine de 6 ani nu mai pot vorbi normal vodbesc dar foarte greu. Si degetele de la maini daca tin un pahar in mana ... (vezi toată discuția)
Poate primi pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap? karollina karollina Buna ziua. Tatal meu are 79 de ani si a facut anul trecut un accident vascular cerebral cu semipareza pe partea stanga. Are si Parkinson si un inceput de ... (vezi toată discuția)