avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de handicap sau/si pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de handicap sau/si pensie de invaliditate

Buna ziua. Am si eu o intrebare, de mai bine de 6 ani nu mai pot vorbi normal vodbesc dar foarte greu. Si degetele de la maini daca tin un pahar in mana degetele se indreapta as dori sa imi fac pensie de handicap dar nu am medic de familie de oare ce nu ma angajeaza nimeni. As dori sa stiu daca se poate face sau nu.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:43, 19 Aprilie 2015
Serviciul de asistenta medicala acordata de medicul de familie nu este conditionat de caliattaea de angajat al bolnavului
Precizati ca aveti anumite afectiuni
Pentru a putea beneficia de indemnizatie de handicap trebuie sa depuneti un dosar la comisia medicala de expertiza persoane cu handicap din cadrul primariei locale,care in urma analizarii documentelor care atesta starea dvs de sanatate decide daca afectiunile de care suferiti si starea dvs de sanatate sunt prevazute in normele in domeniu si daca se poate elibera decizie/certificat de incadrare in grad de handicap
Trebuie sa intocmiti un dosar care sa cuprinda copie dupa BI, referat medical (tip; sau referate medicale - al medicului( medicilor) specialist + documente medicale, iesiri din spital etc, scrisoare medicala - completata de medicul de familie.
Puteti beneficia si de pensie de invaliditate care se acorda de catre Casa Judeteana de Pensii, in urma evaluarii de catre medicul expert al asigurarilor sociale.
Dosarul medical pentru pensie de invaliditate, intocmit de medicul specialist se depune impreuna cu actele doveditoare si cu cererea la cabinetul de expertiza medicala din cadrul Casei de Pensii ( art. 71 din Lg.263/2010).
Dupa emiderea deciziei medicale de incadrare intr-un grad de invaliditate puteti depune dosarul de pensie de invaliditate la Casa de Pensii
Pensia de invaliditate se poate cumula cu indemnizatia acordata persoanelor cu handicap
Pensia de invaliditate se acorda oricarei persoane indiferent de stagiul de contributie daca este incadrata in grad de handicap de catre medicul specialist din carul casei judetene de pensii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii obtinere indemnizatie de handicap si pensie de invaliditate cezarviorel cezarviorel Buna ziua,ma numesc ivancescu viorel din jud Botosani com. Ungureni ,am 48 de ani si am urmatoarele probleme , avind probleme cu piciorul drept am fost operat ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pentru persoane incadrate in grad de handicap dritaS dritaS Buna ziua, Ieri am stat de vorba cu cineva a carei fice este incadrata cu handicap grad I (schizofrenie) si mi-a spus ca de curand i-a intocmit dosar pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate tudosevictorel tudosevictorel Buna ziua. Unchiul meu are hipoacuzie bilaterala severa dar nu este boala profesionala. As dori sa stiu daca se poate pensiona pe caz de boala .Are vechime 35 ... (vezi toată discuția)