avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Medic vs functionar public
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Medic vs functionar public

Dupa ce Parlamentul a aprobat prin lege OuG 2/2014, in care se precizeaza ca medicul nu este functionar public si nu poate fi asimilat FP, mai poate fi cercetat / condamnat medicul pentru luare de mita?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:50, 21 Octombrie 2014
Da, pentru ca este cercetat in acceptiunea codului penal ca functionar public si nu in acceptiunea altor legi. Vezi: art.175 cp.
Exista mai multe infractiuni.
Degeaba nu ar fi luare de mita daca ar fi primirea de foloase necuvenite.
Daca notarii nu sunt functionari publici nici medicii nu ar fi corect sa fie...

In fine, ideea ests ca infractiuni se pot savarsi.

Ideea a fost probabil ca medicul sa raspunda doar daca primeste...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primire de foloase necuvenite mjion mjion Am inteles, dare de mita - luare de mita. La primirea de foloase necuvenite, ce calitate are persoana de la care se primesc foloasele necuvenite? sau, ce ... (vezi toată discuția)
Angajatii regiei autonome romane (rar) sunt incadrati ca si functionari publici? ViliaS ViliaS Angajatii regiei autonome romane (RAR) sunt incadrati ca si functionari publici? Ce statut au acestia din punct de vedere al codului muncii? (vezi toată discuția)
Decizia iccj nr. 20 din 29 septembrie 2014 expertul tehnic judiciar este functionar public POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE In MO nr. 766/22.10.2014 a fost publicata Decizia ICCJ nr. 20 din 29 septembrie 2014 pentru dezlegarea de principiu a modalitatii de interpretare a ... (vezi toată discuția)