avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Întrerupere în vechimea în muncă
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Întrerupere în vechimea în muncă

Bună seara. Am o nedumerire legată de un episod din 2009.
Soţia mea lucrează în învăţământ neîntrerupt din 2004, ca suplinitor calificat (până la titularizare, în 2010), iar în august 2009 în judeţul unde locuim nu s-a organizat concurs de suplinire pe post pentru unele discipline. Concursul a fost organizat abia pe 21-22 septembrie, când suplinitorii respectivi deja lucrau de câteva săptămâni în şcoli (ca şi în anii precedenţi, de altfel), iar în octombrie Inspectoratul Şcolar Judeţean a dispus ca suplinitorii să fie încadraţi şi plătiţi doar de la data concursului. Au fost obligaţi să semneze o hârtie prin care se angajau că nu vor emite pretenţii financiare pentru respectiva perioadă, care li se va recunoaşte totuşi ca vechime în muncă. S-a semnat hârtia, iar salariile încasate pentru perioada 1-21 septembrie au fost "returnate". În acest an şcolar, când ar fi trebuit să se facă trecerea la tranşa de salarizare 10-14 ani, acest lucru i-a fost refuzat de către secretariatul şcolii, din cauza întreruperii respective. Putem acţiona în judecată ISJ?

Alte discuții în legătură

Se mai poate face ceva legal pentru a-mi recupera postul? Autor Autor Buna ziua! Doresc sa actionez in justitie ISJ-ul si scoala unde am incadrearea pentru refuzul de a ma primi pe post. Am sa expun in mare situatia data si ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in invatamant isaalexandra isaalexandra Sunt angajata de la data de 15.09.2011,la o gradinita din jud Iasi,ca si educatoare calificata pe un post de suplinire,problema mea este legata de incetarea ... (vezi toată discuția)
Cumul(plata cu ora) Angela Radu Angela Radu Buna ziua, sunt profesor de invatamant prescolar, gradul II, si doresc sa stiu daca pot obtine cumul(plata cu ora), avand in vedere ca postul respectiv, a fost ... (vezi toată discuția)