avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cum pot depune o plangere la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cum pot depune o plangere la CEDO

Buna ziua, ma poate ajuta si pe cine cineva privind modalitatea de a depune o plngere la CEDO, o pagina de e-mail, sau alta modalitate. Multumesc anticipat
Termenul de 6 luni curge de la data cand primesc decizia DEFINITIVA si REDACTATA a unei instante interne, sau de la data de cand am luat cunostiinta de pe portalul instantelor interne?
Intreb acest lucru deoarece am luat cunostiinta despre solutia de respingere a plangerii mele cu motivatia ca este NEFONDATA. de catre judecatorul de camera preliminara a unei instante de judecatorie, prin care a emis o hotarare DEFINITIVA .
Aceasta informatie am aflat-o de pe portalul instantelor de judecata, insa termenu de depunere plangere catre CEDO curge de la primirea DECIZIEI REDACTATA in scris, sau de la data aflarii de pe portalul instantelor judecatoresti?
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
danaa1, utilizator
Stimată doamnă,

În nici un caz termenul de 6 luni nu curge de la data la care ați luat cunostinta de soluție de pe portalul instantelor interne!

Conform precedentelor CEDO, termenul de 6 luni curge, în cazul în care potrivit dreptului intern, decizia finală nu se comunică, de la data redactării efective a deciziei, dată la care părțile, dând dovadă de diligențe, pot lua cunoștință de conținutul acesteia - în acest sens, precedentele Papachelas contra Greciei și Ölmez contra Turciei.

În mod practic, se are în vedere data redactării consemnată pe ultima filă a hotărârii, la sfârșitul acesteia. Atunci când, din diverse motive, este omisă această consemnare, se poate obține un certificat de la grefă care să ateste data redactării motivării.

Evident, dacă potrivit dreptului intern, decizia finală se comunică, termenul curge de la data comunicării.

Cu stimă.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E-mail cedo dan_iosif dan_iosif stie cineva mailul de la cedo ? (vezi toată discuția)
Cedo Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata , As vrea sa fac o plangere la CEDO. Daca ,in urma ei se va face o ancheta de stabilire a adeverului si ,se poate si sa pierd , OARE IMI VINE ... (vezi toată discuția)
Despre cedo ietam ietam Seara buna. Stiu ca pentru a face o plangere la Cedo trebuie epuizate toate caile din Romania. Am o hotarare irevocabila de la CA (Legea 221/2009 cu privire la ... (vezi toată discuția)