avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal alcool la volan - clasare, recuperare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal alcool la volan - clasare, recuperare permis

Buna ziua, in sfarsit a venit hartia de la procuratura cu clasare dosarului, au trecut 11 luni de cand a ramas fara permis.
A fost ca hartia la politie si i-au spus sa aduca si dovada si apoi hartia de la parchet si cu dovada o sa fie trimise la capitan9sau ceva de genul) sa decida daca ii da permisul.
Eu acum intreb, daca dosarul a fost clasat de ce nu ii da permisul, astia fac misto de noi sau cum? #-o
Deja imi pierd rabdarea si mi se pare ca suntem luati la misto....
Daca ati trecut prin asa ceva , va rog un raspuns.

Multumesc
Este o procedura care trebuie respectata. Despre ce alcoolemie este vorba de a fosta data ordonanta de clasare???
I-a comunica faptul ca prima proba a iesit 0,65 si a doua 0,80 alcool pur in sange si a cerut recalcularea iar ulterior au spus ca nu mai este nevoie si i-au returnat banii.
Au trimis dosarul la parchet si a venit rezolutia de clasare a cauzei.
Permisul a fost luat in 24 noiembrie 2013, iata ca mai este putin si se face un an de cand tot asteptam o solutie, si acum sa vina cu asta.....
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
stefyka, utilizator
Va rog daca imi puteti spune ce anume urmeaza de acum incolo?
La ce sa ne mai asteptam? Seful politiei ce anume trebuie sa decida?
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ART. 103 OUG 195/2002
(1) *) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
#M18
c) ***) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
#M5
(1^1) ***) În situaţia prevăzută la alin. (1) lit. c), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de către şeful poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta.

Totusi, avand in vedere perioada mare de timp in care ati fost lipsit de acest drept, este posibil ca suspendarea sa nu se mai dispuna.
buna ziua,

In acest caz , cand permisul este retinut pana la 1 an sau peste 1 an pentru dosar penal alcool si termenul de 90 de zile este depasit si permisul inca retinut...asta nu-i un abuz !? nu cumva in astea 3 luni trebuie sa decida ce se intampla mai departe....clasare sau mai departe la instanta !
Se poate face adresa la CEDO pt nerespectarea prezumtiei de nevinovatie ??? (sunt cazuri in care se da clasare...deci - permis retinut 1 an...nelegal pt ca legea spune clar 90 zile!!! daca in astea 90 de zile nu esti deja condamnat ai dreptul la dovada provizorie...deoarece in acest termen de 90 de zile este in fapt permisul retinut lega, daca se depasesc cele 90 de zile... nu mai exista prezumtia de nevinovatie !!!! ...si lipsa de un proces echitabil pt ca dureaza si 2 ani cercetarea pana la condamnare!!! ...Si pt ca nu se elibereaza dovada pana la finalizarea proceseului-anchetei....l )! Sau mai intai cu ordonanta de clasare se merge in contencios administrativ si dupa la CEDO !? Sau direct la CEDO ?!
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2017
bgd29, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime, dosar penal clasat. pot rămâne fără permis 90 de zile? Supita Supita Buna ziua! Am si eu o intrebare! In urma unui accident rutier cu victime dosarul se claseaza. Pot ramane fara permis 90 de zile? Acum merg cu dovada (vezi toată discuția)
Vatamare corporala pe trecerea de pietoni Luciano_rom Luciano_rom Cat timp se suspenda permisul de conducere pentru un accident usor ( 0 zile de spitalizare si fara plangere ) pe trecerea de pietoni ? (vezi toată discuția)
Art. 334, al. 1, ncp ioana137 ioana137 Am primit urmatoarea solutie la o infractiune rutiera incadrata in art. 334, al. 1. As avea cateva intrebari legate de sentinta de mai jos: a) ce se intampla ... (vezi toată discuția)