avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ajutor public judiciar in apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ajutor public judiciar in apel

Buna ziua,
As dori sa stiu daca am fost scutita de taxa intr-un dosar, iar acel dosar a ajuns in apel ramane valabila scutirea de taxa, sau trebuie sa formulez iar o cerere de ajutor judiciar ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 14:33, 24 Octombrie 2014
Art. 8

(1) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat.

(2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporie de 50%.

(3) Ajutorul public judiciar se poate acorda şi în alte situaţii, proporţional cu nevoile solicitantului, în cazul în care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natură să îi limiteze accesul efectiv la justiţie, inclusiv din cauza diferenţelor de cost al vieţii dintre statul membru în care acesta îşi are domiciliul sau reşedinţa obişnuită şi cel din România.

Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2014
Lăzăruţiu Lucian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor public judiciar Lissa1 Lissa1 In ce conditii pot obtine scutirea de taxa de timbru in cazul unui apel? (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar - avocat cozma_mirela cozma_mirela \\"public\\" - nu pot edita titlul :) Buna ziua, Peste cateva zile am un proces pe civil, ,litigii de munca, prima infatisare pe fond. Crezusem ca ma ... (vezi toată discuția)
Salarii neplatite aliceee aliceee Buna ziua. Problema cu care ma confrunt este urmatoarea: Pana de curand (22.06.2012) am lucrat la o firma de pariuri sportive care se pare ca a uitat ca ... (vezi toată discuția)