avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Ajutor de nastere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Ajutor de nastere

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu regimul fiscal al ajutorului de nastere.
Din ce inteleg eu, acesta nu mai este obligatoriu. Se poate acorda de angajator, este considerat venit neimpozabil si nu se retin contributii. Este deductibil in limita a 2% din fondul de salarii.
- As dori sa stiu daca exista o limita minima sau maxima pentru acordarea acestui ajutor si daca este precizata o perioada maxima pana cand se poate acorda(ex:pana implineste copilul 3 ani)
- De asemenea, ma intereseaza daca se poate acorda acest ajutor doar daca se stipuleaza in CIM sau este ok daca se evidentiaza in ROI?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 21 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Se acorda doar la prima nastere sau la fiecara, o singura data? Pot primi ajutor atat mama cat si tatal sau nu se specifica in vreo lege acest aspect?
Multumesc frumos,
Georgiana F.
@ GeorgianaF

Termenul de acordare poate fi prevazut , in functie de modul de reglementare de acordare a acestui ajutor.
Daca il aveti prevazut in ccm , atunci ajutorul poate fi solicitat, in instanta, maxim 6 luni de la data nasterii.
Daca il aveti prevazut in reg.intern , atunci ajutorul poate fi solicitat, in instanta, in maxim 3 ani de la data nasterii.

Acordarea ajutorului poate fi prevazuta in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern.

Modul de acordare se reglementeaza la nivel de angajator, cine , cum il primeste sau de cate ori .
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare GeorgianaF GeorgianaF Buna ziua, Exista la societatea la care lucrez un angajat a carui bunica a decedat acum o luna. Am inteles ca acesta a solicitat la firma ajutor de ... (vezi toată discuția)
Salariu bonus la nastere la 2 angajatori pytu_elena pytu_elena lucrez la 2 angajatori ; unul cu norma intreaga si unul cu jumatate de norma. am nascut pe 2 iulie si am inteles ca in ccm este stipulat acordarea unui salariu ... (vezi toată discuția)
Maximum zile cfs werepairit werepairit Buna ziua, Pot sa acord unui angajat 4 luni de CFS, chiar daca in ROI si CCM am stipulat ca pot acorda 30 de zile cu suplimentare de inca 30, pana la ... (vezi toată discuția)