avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Ajutor de inmormantare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Ajutor de inmormantare

Buna ziua,

Exista la societatea la care lucrez un angajat a carui bunica a decedat acum o luna. Am inteles ca acesta a solicitat la firma ajutor de inmormantare.
Va rog sa-mi spuneti daca i se poate acorda acestuia ajutor de inmormantare, in ce conditii si in ce limita? In regulamentul de ordine interioara se specifica ca se poate acorda ajutor de nastere/inmormantare in limita unui salariu net, cu conditia sa nu depaseasca 2% din fondul de salarii. El s-ar incadra in aceasta limita dar nu stiu daca mai sunt si alte conditii stipulate de lege. Trebuie sa aduca si alte documente decat certificatul de deces?

Multumesc frumos

O zi cu spor!
Georgiana F.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 22:09, 3 Decembrie 2014
Ajutorul de inmormantare acordat din fondurile proprii ale angajatorului nu este impozabil si se acorda conform prevederilor existente in regulamentul intern sau in CCM. Acesta este cheltuiala deductibila in limita a 2% din fondul de salarii.

Legea prevede doar acordarea ajutorului de deces suportat din bugetul asigurarilor sociale, pentru persoanele asigurate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de nastere GeorgianaF GeorgianaF Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu regimul fiscal al ajutorului de nastere. Din ce inteleg eu, acesta nu mai este obligatoriu. Se poate acorda de ... (vezi toată discuția)
Fluturas pt un salariat decedat mmarianne mmarianne Buna ziua, In urma cu cateva luni un salariat a decedat in cadrul unei socoetati. Ancheta ITM a stabilit ca a fost accident de munca. In astfel de conditii, ... (vezi toată discuția)
Cine acorda ajutorul de deces in cazul de mai jos. glo glo am si eu o speta. un medic de familie are ca angajat un asistent medical. asistentul medical moare intr-un accident de circulatie aceasta fiind in concediu ... (vezi toată discuția)