avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Talharie, arest preventiv
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Talharie, arest preventiv

Am baiatul retinut de pe data de 17.10.2014 pentru ca smuls un lantic de la gatul unei persoane este incadrat la talharie.Sau urmat caile juridice ,sa emis mandat de arestare pentru 30 de zile, am contestat masura preventiva la tribunal s-a mentinut decizia de a fi retinut.Avocat mi-a zis ca trebuie sa asteptam pana se trimete dosarul in judecata.As dori sa stiu daca este o decizie buna sau este alta cale de urmat?Avocatul a zis ca daca contestam din nou decizia sar putea sa amvem mici probleme.
Cel mai recent răspuns: catalin19975 , utilizator 19:37, 21 Octombrie 2014
Care noua decizie? Ca deocamdata inteleg ca a fost numai una, prin care s-a mentinut starea de arest de catre Tribunal. Ce sa mai contestati in acest moment?
care este cea mai buna cale de urmat acum? este buna decizia avocatului de a astepta pana se trimite dosarul in judecata?
Se mai poate acum face cerere prin care sa solicitati inlocuirea arestarii preventive cu o masura preventiva mai usoara, dar avocatul angajat stie cel mai bine ce are de facut.
Cerere inlocuire arest cu alta masura preventiva...in cazul in care se va respinge si aceasta, puteti formula recurs. Apoi nu se mai poate face altceva, decat analizarea temeiurilor care au stat la baza arestarii preventive, la fiecare 30 zile!
sambata parchetula emis mandat de arestare pe 30 de zile,am mers la judecatorie in aceasi zi
cotestind decizia parchetului de arestare cu arest la domiciliu, dar sa respins,am facut contestatie iar la tribunal ieri sa mentinut decizia de arestare pe 30 zile.acum va intreb ce pot sa fac dl.avocat a spus sa asteptam sa se trimita dosarul in judecata si apoi sa facem recurs.este o decizie buna sau trbuie sa fac recurs acum dupa o zi doua. ma scuzati dar nu stiu ce sa cred sant intr-o stare de bulversare . va rog sa ma sfatuiti care este cea mai buna solutie in acest moment. Cu respect si va multumesc pentru intelegere

Alte discuții în legătură

Mentinerea arestarii preventive de catre curtea de apel ralukastrugaru ralukastrugaru pe data de 22 05 trebuia sa se tina la curtea de apel recursul la restituirea dosarului inapoi la parchet ,s-a aminat inca o luna cazul cu dosarul dar in schim ... (vezi toată discuția)
Ramanere in arest preventiv fara sa existe propunere de prelungire ContSters125947 ContSters125947 Buna ziua, Am si eu o nelamurire ..prietenului meu care acum se afla in arest preventiv (26.01- 25.02) ii expira cele 30 de zile de arest, daca pana astazi ... (vezi toată discuția)
Prelungire mandat arestare tayson tayson buna seara, in conditiile in care,mandatul de arestare preventiva expira in data de 21.10,care ar trebui sa fie data la care procurorul ar trebui sa ceara ... (vezi toată discuția)