avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... RAMANERE IN AREST PREVENTIV FARA SA EXISTE PROPUNERE ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

RAMANERE IN AREST PREVENTIV FARA SA EXISTE PROPUNERE DE PRELUNGIRE

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire ..prietenului meu care acum se afla in arest preventiv (26.01- 25.02) ii expira cele 30 de zile de arest, daca pana astazi dosarul nu a ajuns la judecatorie cu propunerea de prelungirea/mentinere a starii de arest in mod normal nu ar trebui sa iasa din arest pe data de 25?
Cine ar trebui sa dispuna acest lucru?
Se autosesizeaza cei de pe sectia unde este arestat?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
ContSters125947, utilizator
Inculpatul , daca va fi sa se judece prelungirea arestului preventiv, va fi chemat in fata judecatorului. Intrebati avocatul , el trebuie sa stie ce anume se intampla, daca exista o propunere de prelungire, cum a fost solutionata, daca instanta a acordat prelungirea. In caz ca prelungirea exista , partile pot declara recurs, care insa trebuie solutionat inainte de a expira termenul de 30 de zile al arestului, iar recursul nu suspenda executarea. Trebuie asteptata solutia, care va fi comunicata inculpatuui s i administratiei locului de detinere.
Ei ,n-o sa vedeti "autosesizare" a organelor de cercetare penala, doar poate pentru prelungire masurii arestarii preventive. Sa astepte pana cand i se expira mandatul dupa care, imediat sa faca cerere in instanta pentru a se constata incetarea de drept a masurii.Va fi pus in libertate.Consultati un avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
Silvia Renate Mihai , Avocat
Va aflati in faza de urmarire sau de judecata?
Daca expira cele 30 de zile in faza de urmarire penala trebuie sa il puna liber.

avocat Claudiu Lascoschi
Astazi suntem in data de 24.02,daca maine nu va fi adus la tribunal pentru prelungirea duratei arestului preventiv pana la ora expirarii mandatului de arestare,atunci,acesta urmeaza a fi pus in libertate.
Ciudat.
Bun, sa inteleg ca dosarul se afla in faza de urmarire penala, avand in vedere ca s-a dispus un mandat de 30 de zile. Sau este vorba de o alta prelungire? Ma rog. Teoretic mandaul de 30 de zile a expirat la data de 24, deoarece la calcularea termenului arestarii preventive, prima si ultima zi intra in calcul.

Alte discuții în legătură

Prelungire mandat arestare tayson tayson buna seara, in conditiile in care,mandatul de arestare preventiva expira in data de 21.10,care ar trebui sa fie data la care procurorul ar trebui sa ceara ... (vezi toată discuția)
Arest preventiv mari30 mari30 Este legal daca s-a dispus retinere pentru 24 de ore la ora 02:00 noaptea ca mandatul de arest preventiv care s-a dispus in aceeasi zi la ora 18:40 sa fie dat ... (vezi toată discuția)
Prelungirea masurii arestarii preventive kovacsannamariacska kovacsannamariacska inculpatul cand este prezentat in fata instantei pentru prelungirea mandatului de arestare? in ultima zi a mandatului sau dupa expirarea mandatului? (vezi toată discuția)