avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scutire impozit 16%
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scutire impozit 16%

Buna ziua,

Lucrez la o firma de IT (cod CAEN: 6201) ca Inginer Software, absolvent al Facultatii de Automatica.
Din cate am vazut pe Internet, daca aceste 3 criterii sunt indeplinite, atunci pot beneficia si eu de aceasta deducere de 16% impozit.
Acum, cei din management ne-au zis ca nu inteplinim conditiile deoarece noi nu facem cel putin 25% software (programe de calculator), ci suntem doar ingineri IT (repet, Inginer Software este incadrat la deducere conform legii).
E posibil sa imi scape mie ceva sau pur si simplu nu vor ei sa ofere aceasta deducere?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: marianionescu1 , utilizator 10:14, 22 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Chiar daca dvs v-ati incadra in prevederile legii , probabil ca angajatorul nu indeplineste celelalte conditii prevazute de Ordinul mai sus citat.
@Slavinia: multumesc frumos pentru raspuns.
@freeelis: angajatorul deja ofera aceasta deducere pentru programatori (nu insa si pentru ingineri) - ceea ce mi se pare o discriminare inafara legii :)

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit angajat in it bodanelu bodanelu De curand a fost dat un ordin de ministru ce exclude dependenta de anumite facultati pentru a beneficia de scutirea de impozit ca angajat in IT. Eu lucrez ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit inginer automatist andrei2105 andrei2105 E valabila scutirea de impozit daca lucrez ca inginer automatist? Daca da, unde trebuie sa ma interesez si cam de ce acte as avea nevoie? Multumesc! (vezi toată discuția)
Deducere impozit it, studii in alt domeniu STDF10014310 STDF10014310 Buna ziua, Sunt licentiat in domeniul ingineriei civile si lucrez in IT ca software tester. Am auzit ca s-a extins deducerea de impozit pentru cei care ... (vezi toată discuția)