Buna seara,
Am o fetita de 8 luni si nu mi-am luat pana acum concediul pt crestere al copilului. Practic am beneficiat doar de concediul postnatal dupa care m-am intors la munca. Vreau sa stiu daca mai pot cere efectuarea acestui concediu acum. Multumesc.
Puteti beneficia de concediu crestere copil. Plata indemnizatiei va incepe cu data depunerii cererii. Adica nu veti beneficia retroactiv de indemnizatie.
Va citez din OUG 148/2005:
Art. 10. - (1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, reprezentând indemnizaţie şi stimulent, se cuvin şi se plătesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;@
b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;
c) începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredinţării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protecţie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a), b) şi c).
Ccc
buburuza22
buna seara!
Am o nelamurire cu privire la concediul de crestere a copilului pana la 2 ani.
Cand se depun actele, dupa terminarea concediului postnatal sau ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru tata!
Vladimir03
Buna ziua,
vin cu urmaoarea intrebare deoarece nu vad in lege o precizare clara asupa acestui aspect :
- pot sa intru in luna de ccc pt tata in perioada ... (vezi toată discuția)