avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de sotia insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de sotia insarcinata

buna ziua!
Ma confront cu o situatie pe care nimeni nu si-o doreste mai ales o femeie insarcinata.De curand am fost sfatuita sa parasesc domiciliul in care locuiam alaturi de sotul meu si sora acestuia sub pretextul ca aceasta din urma ar fi fost diagnosticata cu TBC iar asta ar prezenta un risc pentru sarcina mea, in momentul in care am plecat din casa eram insarcinata in 18 saptamani.Am sperat ca lucrurile se vor rezolva si ca voi putea reveni in casa in care am investit sentimente si bani sau ca cel putin sotul meu va veni dupa mine si vom continua sa fim o familie, insa lucrurile nu au fost deloc asa.
Dupa aproximativ 2 saptamani cumnata mea s-a insors din spital iar in momentul respective I-am solicitat biletul de externare pentru a putea sa il prezint medicului care imi tine sub supraveghere sarcina si in felul acesta sa putem lua impreuna o decizie cu privire la investigatiile la care ar trebui sa fiu supusa ca sa stabilim riscul asupra sarcinii, insa aceasta a refuzat sa imi prezinte acest document sub pretextul ca ea nu este externata in mod legal si nici nu I-a fost pus diagnosticul final intrucat nu I-a venit rezultatul analizelor, este posibil asa ceva?
Eu consider ca toate aceste lucruri sunt facute cu scopul de a ma desparti pe mine de sotul meu.
In alta ordine de idei sotul meu refuza sa imi raspunda la telefon, in mod special seara intrucat programul lui de fiecare seara iesiri cu prietenii, spune el...de asemenea refuza sa imi acorde vreun sprijin material in ceea ce priveste costurile din timpul sarcinii...poate fi asta considerat abandon de familie?
In urma unui divort poate fi decazut din drepturile parintesti?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: virginiadoina , utilizator 09:40, 24 Octombrie 2014
Un sfat, dar nu din partea unui profesionist : inaintati actiunea de divort dupa nasterea copilului! Pentru simplul motiv ca la nastere el va fi trecut in certificatul de nastere ca tata al copilului nascut din casatorie. Eu stiu ca legislatia prevede ca "tatal copilului este sotul mamei". In acest fel evitati sa-l actionati in judecata pentru recunoasterea copilului, si alte neplaceri de acest fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, decadere din drepturi mama ContSters205298 ContSters205298 Mama unui copil minor de 2 ani si 8 luni paraseste domiciliul cu copilul in forta ,traumatizeaza copilul,fara acordul tatalui (spunand ca isi taie venele ... (vezi toată discuția)
Plata investigatii medicale si spitalizare ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA Am o nelamurire ???#-o#-o O persoana care este diagnosticata cu HIV si Tbc pulmonar,,,,, asigurat , pensionar pe caz de boala nerevizuibil, cu certificat de ... (vezi toată discuția)
Minor bolnav de cancer - suspendare din drepturi parintesti adidima2002 adidima2002 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati! Fiul meu in varsta de 8 ani a fost diagnosticat cu cancer in luna ianuarie. Mama minorului a parasit domiciliul in urma cu 2 ... (vezi toată discuția)