avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Activitate de voluntariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Activitate de voluntariat

Buna ziua! La un cabinet de medicina de familie in ce conditii poate lucra o persoana ca voluntar? Nu este angajata in alta parte, are diploma de asistent medical insa nu are ALP deoarece a avut o intrerupere de peste 5 ani in activitate.
Trebuie inregistrat la OFM sau in alta parte contractul de voluntariat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 21 Octombrie 2014
Voluntariatul se poate desfăşura în domenii precum: arta şi cultura, sportul şi recreerea, educaţia şi cercetarea, protecţia mediului, sănătatea, asistenţa socială, religia, activismul civic, drepturile omului, ajutorul umanitar şi/sau filantropic, dezvoltarea comunitară, dezvoltarea socială.

Contractul de voluntariat se poate incheia numai cu persoane juridice de drept public sau de drept privat, fără scop lucrativ, care organizează şi administrează activităţi de voluntariat.

In speta, nu este posibil sa se incheie un contract de voluntariat cu acel cabinet de medicina de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voluntariat Lidi1 Lidi1 Bună seara! La ce spital pot să fac voluntariat ca asistent medical în București? Cum procedez în vederea acestui lucru? Unde mă pot informa și la cine ... (vezi toată discuția)
Contract de voluntariat Madalina0808 Madalina0808 Buna ziua, Se poate incheia un contract de voluntariat intre un medic (kinetoterapeut mai exact) si o clinica medicala de recuperare? Poate exista ... (vezi toată discuția)
Contract de voluntariat beneficiar persoana fizica luticus luticus In legea 78/2014 a voluntariatului se mentioneaza ca si persoanele fizice pot incheia contracte de volkuntariat nu numai ONg urile. In ce conditii si pentru ce ... (vezi toată discuția)