avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despagubiri FPVS
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despagubiri FPVS

Buna ziua. Am si eu ceva nelamuriri asupra acestor despagubiri FPVS.
Mi-a fost lovita masina de cineva cu masina inmatriculata in Anglia, la momentul acela am cazut deacord ca sa ducem masina in servis si acesta sa plateasca daunele, deoarece asigurarea din anglia este facuta pe o anumita persoana, iar acea persoana nu se afla la volan. (ba mai mult am inteles ca acea polita de asigurare ar fi anulata in Anglia). Acum masina am fost nevoit sa o scot eu din service si sa platesc factura de 1900 de lei deoarece cel care m-a lovit nu are bani sau nu vrea sa plateasca.
Pot cere ajutor de la acest fond in aceste conditii sau doar daca ma adresez justitiei mai am vreo sansa de a-mi recupera banii?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: GRECU | GORDE - Avocati , Avocat 17:29, 21 Octombrie 2014
In primul rind ar trebui sa verificati daca masina vinovata de producerea accidentului, are sau nu o polita de asigurare, valabila la data proucerii accidentului. Aceste informatii le puteti obtine de la BAAR - Biroul Asiguratorilor Auto din Romania.
Daca polita este valabil incheiata, exista un corespundent in Romania, care preia riscul asigurat.
In cazul in care nu este aceasta polita, FPVS plateste, urmind sa recupereze suma achitata cu titlu de dauna, prin actiune in regres.
Buna ziua,

Intr-o prima faza va trebui sa va adresati catre FPVS cu o cerere de despagubire in care sa prezentati situatia si sa solicitati valoarea reparatiei, cerere la care va trebui sa anexati toate documentele doveditoare. FPVS acorda despagubiri doar in situatia in care soferul vinovat nu avea asigurare sau a ramas neidentificat.
Daca FPVS nu va raspunde sau refuza plata despagubirilor, puteti sa va adresati instantei de judecata.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)
Urgent ! avem următoarea situatie: - masina găsită lovită grav in ... silvana25 silvana25 Avem următoarea situatie: - masina găsită lovită grav in parcare, accident declarat de către soferul vinovat la politie; - asigurarea vinovatului s-a ... (vezi toată discuția)
Dauna totala fara a mai fi valabila rca-ul(expirat) AndreyADM AndreyADM Am fost lovit de cineva cu masina încât acesta care m-a lovit mi-a produs la masina o dăuna totala, masina fiind răsturnată. Intrebarea mea este daca am ... (vezi toată discuția)